Slavnostní ukončení Týdne čtení dětem

Proběhlo vyhodnocení týdenního klání soutěží a her, ale i výtvarné soutěže na téma z knihy Františka Nepila – Naschválníčci. Úplnou tečku za tímto týdnem nám udělali studenti SPgŠ Beroun, kteří k nám docházeli na praxi. Milé setká, a ještě navíc krásné pohádkové odpoledne.

Slavnostní ukončení Týdne čtení dětem

Končí vyučování, děti odchází na oběd a dnes kupodivu velmi rychle přichází do šatny ke svým vychovatelkám. Asi něco tuší anebo ví, a nemohou se dočkat. Ovšem všetečné otázky, kam půjdeme, máme se obout, a proč ne, když půjdeme na divadlo. Vše vyvrcholilo zvědavostí. Řadíme se pod schody a pomalu stoupáme opět do družiny druhého oddělení. Zde se shromažďujeme všichni, zabíráme své místečko, jako bychom byli v divadle. Ale podle toho se musíme také chovat. Ano, a je to tady. V ten okamžik všichni ztichli a mezi námi vítají bývalé praktikanty, kteří k nám chodili na praxi. To je dobře. Opět přišli mezi nás. Přišli, aby nám všem předvedli rozšířenou verzi pohádky Červená Karkulka. Tu si secvičili sami za velké podpory paní profesorky. My se už nemůžeme dočkat. Tak honem do toho!

Studenti se ujímají svého slova a svým výstupem nás vyvádí z rovnováhy. Jejich vystoupení je též doplněno pohádkovými hádankami, které nám dává mraveneček, beruška a holoubek. Ovšem my jsme se nedali nachytat a na všechny hádanky odpověděli dobře. A tak můžeme pokračovat dál. Mluvené slovo je doplněno i krásným zpěvem. A my jen sledujeme a hltáme každý jejich pohyb, každé slovo. Asi po půl hodině je konec. Velký obdiv sklidili studenti s pohádkou Červená Karkulka. Ale teď se už musíme doopravdy rozloučit. Přejeme si krásné prázdniny, hezké vysvědčení a doufáme, že naši praktikanti na Závodí, nezapomenou a že až se jim příště podaří zase něco krásného nacvičit, přijdou. Vždyť Závodí, žije! Takto jsme se rozloučili a my ještě společně pokračujeme dál. Nyní se dostáváme k vyhodnocení celotýdenní akce Týden čtení dětem. Vyhodnocení všech soutěží a her, včetně výtvarné soutěže o Naschválníčcích. A jak to tedy nakonec dopadlo? Zde jsou výsledky.

Soutěže a hry pro skupiny:
1. místo skupiny dvě a tři
2. místo: skupina jedna
3. místo: skupina čtyři

Výtvarná soutěž Naschválníčci.
1. oddělení:
1. Vašek Tejkl
2. Majda Šromová
3. Julie Dušilová, Kačka Žáčková

2. oddělení:
1. Marie Hirnerová
2. Adéla Dufková
3. Ráďa Popelík, Adam Šantora

3. oddělení:
1. Darja Vassilyeva
2. Jakub Pírko
3. Michal Benech

4. oddělení:
1. Sára Štechová
2. Eva Janošková
3. Kateřina Hulová

Všem vítězům blahopřejeme a všichni pak obdrželi sladkou odměnu.

Autor:
Vydáno: