Školní družina si zahrála na malíře obrazů

Děti naší školní družiny v rámci Mezinárodního dne muzeí a galerií navštívily Městskou galerii Beroun v Duslově vile. Právě v tuto dobu se zde konala výstava malíře, grafika a ilustrátora Tomáše Bíma s názvem „Plácky“. Malíř objevuje krásu na místech, kde se zastavil čas. Na výstavě jsme obdivovali obraz s názvem hora Říp, který má pro nás historický význam.

Školní družina si zahrála na malíře obrazů

Jde o příchod praotce Čecha do země. Z jeho obrazů vidíme, že skrytou krásu vidí v obyčejných věcech. Jeho tvorba děti nadchla na tolik, že si na výstavu s sebou vzaly čtvrtky a pastelky. Vybraly si jejich nejoblíbenější obraz, který se snažily namalovat jako malíř sám. Všem bylo naprosto jasné, že naše dílo, které vzniklo za 20 minut, se nemůže vyrovnat dílu Tomáše Bíma. To však nevadilo, ale my jsme byli spokojení. A co víc? Naše obrázky ohodnotila porota, která byla složená z vychovatelek školní družiny. Nejlepší obrázky byly vyhodnoceny a děti dostaly malou odměnu.

Výsledky našeho malování:
1. oddělení:
1. Tereza Huňáčková – Rolety zelené
2. Kristýna Brabcová – Po značce
3. Robert Balog – Sopečný kámen, Šimon Kolman – Pozorovatel

2. oddělení:
1. Barbora Rybáková – Mochomůrky
2. Julie Dušilová – Bazén
3. Vašek Tejkl – Pozorovatel

4. oddělení:
1. Aneta Michajlovičová – Loďky, Jan Sopr – Johny, Hans
2. Štěpánka Voldánová – Maják
3. Darina Vondrusová – Loďky, Tomáš Dufek – Bazén

Děti školní družiny se rozhodly, že prostřednictvím paní Jany Forejtové z Městské galerie Beroun, věnují své výtvory malíři Tomáši Bímovi. Jeho výstava byla opravdu krásná a my si ji v galerii užili. Pán Bím obdrží od dětí 31 obrázků.

Autor:
Vydáno: