S deštěm jsme odjeli, s deštěm přijíždíme

Před týdnem v dešti odjeli žáci 7. ročníků na LVZ do Jizerských hor, na chatu Lučanka. Přesně dnes jsme z Jizerských hor odjížděli, a opět v dešti. Sice šlo o přeháňky, ale doopravdy pršelo a na chatě Lučanka obzvlášť.

S deštěm jsme odjeli, s deštěm přijíždíme

Dnešní den byl stejný, jako každý jiný den na LVZ. Budíček v 7,30 hodin, hygiena, úklid, příprava na snídani. Jediný rozdíl byl v tom, že je to poslední budíček nás všech na LVZ 2024. Potom odcházíme na snídani, ale zde již poslední a po snídani se nejdeme připravovat na sjezdovku, nýbrž balíme a balíme. Vždyť za nedlouho budeme odjíždět. Po snídani se vracíme na pokoje, dobalujeme poslední zbytky naší výstroje a výzbroje, předáváme uklizené pokoje. Po předání pokoje odcházíme do jídelny a čekáme, až přijede autobus a budeme nakládat lyže, snowboardy, ale i naše kufry a batohy. Po naložení se jdeme rozloučit s paní správcovou a pak již se jdeme usadit do autobusu. Každý zaujímá své místečko, upoutáváme se a odjíždíme. Odjíždíme v dešti. Tak Lučanko, ahoj! Asi po polovině cesty se stavujeme u benzinky, aby si nejen pan řidič odpočal, ale my se jdeme podívat do občerstvení, někteří navštíví i toalety a kdo chce, může si i něco koupit. Když jsou již všichni obslouženi, odcházíme do autobusu usedáme si, a nabíráme směr Praha a pak již hurá do Berouna.

Po příjezdu ke škole na nás již čekají rodiče, vykládáme věci z autobusu, a školní materiál odnášíme do školy. Rodiče si vyzvedávají od paní zdravotnice zdravotní dokumentaci. Když je vše hotovo, odcházíme s rodiči domů. Loučíme se, neboť z nás se opravdu vytvořila docela dobrá parta sedmáků. Tak přátelé, mějte se krásně a v pondělí ve škole.

Docela i smutné loučení, ale v našich srdcích jistě jsou schovány vzpomínky na LVZ v Jizerských horách na chatě Lučanka.

Autor:
Vydáno: