Rozloučení s Paní Zimou

Dnes, 25. 3. 2015 se děti školní družiny a školního klubu, definitivně rozloučily s Paní Zimou, která právě dnes předala žezlo vlády Paní Jaru.

Rozloučení s Paní Zimou

Patnáctá hodina odbila a děti školní družiny a školního klubu se za doprovodu vychovatelek a svých rodičů, scházejí na školním dvoře. Dnes mezi nás přišla i paní ředitelka. Tato tradiční akce pod názvem Vítání jara probíhá již několik let. Všechna oddělení včetně školního klubu, ale i jednotlivé kroužky v dostatečném předstihu nacvičují svá kulturní vystoupení. Tentokrát se do příprav zapojil i turistický kroužek, který se věnoval výrobě Morany, jež jsme dali jméno, Blažena. Po krátkém úvodním slovu Vojty Církvi započal více jak hodinový program. Jako první se nám představil kroužek „orientálních tanců“ pod vedením vychovatelky Saši Bártů. Děvčata se závojem přes tvář zářila na dvorku jako víly na louce. Po tomto vystoupení předvedla oddělení školní družiny pásmo veršů a písní. Nastupuje 3. oddělení pod vedením Lucie Heroutové, po něm 1. oddělení Jany Novákové, 4. oddělení Martiny Jernekové. Vystoupení 2. oddělení školní družiny pod vedením Květy Hrbáčkové bylo proloženo písněmi a krátkými verši školního klubu Saši Bártů.

Téměř v každém programu se děti loučí s Paní Zimou a opěvují jaro, které před krátkým časem začalo. Po verších a písních přichází se svým pořadem taneční kroužek Jany Novákové. Po skončení tanečního vystoupení se slova ujímá hudební kroužek s hrou na kytaru a pěvecký kroužek s několika písněmi pod vedením Martiny Jernekové. Všichni účinkující dali do nácviku mnoho a mnoho sil. Proto také se u svých přihlížejících rodičů, známých a příbuzných, dočkali velkého potlesku. Na závěr vystupuje Adélka Vrbková, která všem děkuje za účast na dnešním odpoledni a zároveň oznamuje, že se průvodem za dětmi z 2. oddělení přesuneme k Berounce. Zde děti společně se školním klubem hodí Moranu do Berounky, aby již definitivně skončila zima a vládu převzalo vysněné „jaro“. Všichni sledujeme, jak Moranu Blaženu unáší proud vody v Berounce, a pak se již rozcházíme s rodiči domů.

Autor:
Vydáno: