Putování v okolí našeho města Beroun

Vydejme se po vlastní ose okolím našeho města a pak zjistíme, kolik krásných zákoutí v našem okolí se nachází, mnohdy o nich ani nevíme anebo jsme je ještě neměli čas ani navštívit. Několik dnů bez tropických veder nás opět vylákalo na pěší turistiku za poznáním nejen flory a fauny, ale i některých historických památek.

Putování v okolí našeho města Beroun

Vydali jsme se pěšky směrem na Tetín, místo sv. Ludmily. Cestou jsme se zastavili v prostoru na vyvýšené vyhlídce nad hlavním nádražím Beroun. Na obzoru se nám objevila mohutná zástavba a mohli jsme na vlastní oči vidět, jak se nám město rozrůstá do všech světových stran. Odtud jsme se vydali do CHKO Český kras a nasměrovali se na Chráněnou Národní přírodní rezervaci Koda. Krásná příroda lesem nám dodávala možnost relaxovat a odpočinout si od všedních starostí. Pozorování okolní přírody nás plně uspokojovalo. Značené turistické stezky nás prováděli po částech Národní přírodní rezervace. Asi všichni účastníci a výletníci v této oblasti vědí, jak se chovat a co se může a co ne.

Druhý den jsme vyrazili na jiný kopec nad Berounem. I zde bylo krásně, i když se nejednalo o žádnou rezervaci či chráněnou krajinou oblast. Objevovali jsme další krásy našeho okolí. Ovšem jen do doby, když jsme se již vraceli zpět cestou domů, jsme na okraji lesa trochu znejistili. Překvapilo nás lesní zátiší i s popisem. Přemýšleli jsme, jak je toto možné? Proč se tak toto místo stalo dá se doslova říci „černou skládkou“. Vždyť tento odpad se může odvést tam, kam patří a naše příroda a les se nám může odvděčit. Škoda, že to všichni nevidíme stejně.

Projděte se po krásných zákoutích přírody v okolí našeho města a uvidíte vše na vlastní oči. Je ovšem důležité, mít oči otevřené!

Autor:
Vydáno: