Puntíkový den ve školní družině

Jde o osvětový projekt, jehož cílem je seznámit se, ale i šířit mezi širokou veřejností povědomí o tom, že kožní onemocnění lupenka není infekční onemocnění. Světový den psoriázy oslaví široká veřejnost 29. října 2022. Celorepublikový happening probíhá v týdnu 24. 10. – 29. 10. 2022.

Puntíkový den ve školní družině

Právě dnes započal týden, kdy jsme i my, ve školní družině si připomenuli tento den, Světový den psoriázy. Nejprve jsme si krátce pověděli o tom, co je lupenka a o jaké onemocnění se jedná. Nemoc, která se projevuje skvrnami na pokožce, dá se léčit, ale nedá se zcela vyléčit. Nejčastěji se projevuje u lidí ve věku 15 – 35 let. Přesto se může objevit i v kterémkoliv věku. Již předem jsme věděli, že právě 24. říjen bude v naší družině jako „Puntíkový den“. Proto se všechna naše oddělení na něj i předem trochu připravila. Kdo měl doma něco puntíkového z oblečení, přinesl si jej. Ale to nebylo všechno. My jsme si ještě k tomu vyrobili v odděleních různé druhy čepic, které jsme si ozdobili puntíky.

Společný den jsme ukončili 24. 10. odpoledne, kdy jsme se všichni společně vyfotili a odeslali zprávu o tom, že i děti ze Závodí podpořily projekt „Puntíkový den“.

Autor:
Vydáno: