Ptačí závody, součást Vítání ptačího zpěvu

Děti 4. oddělení školní družiny Vítání ptačího zpěvu rozvrhly po celý týden v odpoledních hodinách. Formou sportovních her proběhly „ptačí závody“.

Ptačí závody, součást Vítání ptačího zpěvu

Již 4. odpoledne ve 4. oddělení začíná Vítání ptačího zpěvu, velmi netradičním způsobem. Vždyť naši opeřenci se také musí nějak pohybovat, tak proč bychom to nezkusili my. Uskutečnili jsme „Ptačí závod“. Děti se rozdělily do 4 družstev po 4 dětech a v družstvech si daly čísla 1 – 4. Soutěžily ve 4 disciplínách, kde si ověřily svoji obratnost, šikovnost, rychlost.

Vždy soutěžily 4 děti, po jednom z každého družstva. V první disciplíně, která se nazývala „skok z hnízda do hnízda“. Každý měl dva kroužky a posouváním se skoky z jednoho do druhého kroužku, posouval do cíle.

V druhé disciplíně jsme přenášeli „holubí vejce“, která nám nahradil pingpongový míček, na lžíci. Aby to bylo o něco zajímavější, cestou s holubím vejcem jsme překonávali překážky. Šlo o podlézání a přelézání provázku. Komu míček spadl, musel se vracet zpět na start.

Třetí disciplína byla téměř stejná. Jmenovala se „přenášení labutího vajíčka“ na lžíci. Labutí vejce byl florbalový míček, se kterým jsme na lžíci překonávali jednu překážku – přelézání.

Čtvrtou disciplínou byly vrabčí závody – skoky snožmo s rukama na ramenou jako křidýlka.

Dle umístění ve čtveřici jsme získávali body – 4, 3, 2, 1 bod. Vždy se disciplína opakovala tak dlouho, dokud disciplínu nesplnili všichni. Pak se body sečetly a vytvořilo se pořadí nejlepších. A jak to tedy dopadlo? V kategorii jednotlivců:

1. místo Filip Lemos – 14 bodů
2. místo Kašpar Ježek, Karel Havelec, Čestmír Štěpánek – 13 bodů
3. místo Kristýna Brabcová, Marija Filipovič, Tereza Huňáčková, Jeroným Štěpánek – 12 bodů

Výsledky družstev:

1. místo Filip Lemos, Jeroným Štěpánek, Karel Havelec, Káša Ježek – 51 bod
2. místo Huňáčková Tereza, Mája Filipovič, Alena Raková – 41 bod
3. místo Natálka Šimonová, Natálka Charvátová, Kristýna Brabcová – 38 bodů
4. místo Adam Husák, Čestmír Štěpánek, Honza Smital, Robert Balog – 35 bodů

Za sportovní chování všem děkujeme a vítězům blahopřejeme.

Autor:
Vydáno: