Psi versus lidé

Tak tomu je vlastně odjakživa. Jeho věrnost a oddanost vůči člověku je bezbřehá. Lidé se však velmi často chovají velmi špatně ke svým štěkajícím přátelům. Zkusme se vžít do jejich rolí, když se třeba dostanou do útulku.

I pes má city tak jako člověk. To si musí lidé uvědomit. Bez toho to totiž nepůjde. Lidé by si měli představit sami sebe na jejich místě.

Na sto procent by se jim nelíbilo, kdyby je zavřeli někam do klece. Nebo by je vyhodili z auta na silnici. Dále přivázání ke stromu někde daleko taky není zrovna přátelské gesto. Další věcí je to, že psi jsou společenská stvoření. To znamená, že se rádi druží. Drtivá většina psů má ráda kočky, i když to může být zase na druhou stranu hodně subjektivní.

Ale mnohokrát vytvoří pes a kočka velmi sourodý pár ve společné domácnosti. Psi strašně špatně snáší, když jsou sami. Většinou k tomu dochází, když je lidé nechají doma, ráno odejdou do práce a tím pádem se pes bude chovat destruktivně, protože mu bude chybět společnost - lidský element. Začíná to obvykle silným naříkáním v podobě vytí a kňučení a dospěje to až k ničení věcí.

Autor:
Vydáno: