Přípravy na velkolepé oslavy

A je to tady. Za několik málo dnů, právě 13. 1. 2015 našim huňatým kamarádům Vojtovi, Kubovi a Matějovi bude patnáct. A to se musí nějak oslavit! Vždyť naši berounští medvědí kluci si to rozhodně zaslouží. Již od samého počátku, kdy byli chlupáči Vojta, Kuba, Matěj umístěni do medvědária na Městské hoře v Berouně, je navštěvují děti školní družiny Beroun – Závodí. Každým rokem se scházíme a na našim medvědím kamarádům nosíme pamlsky, ale hlavně tři vlastnoručně vyrobené dorty. Ptáte se proč? V té době, kdy vše začínalo, na naší škole pracovala tři oddělení školní družiny a kluci jsou také tři. Tak tedy proto.

Přípravy na velkolepé oslavy

Je čtvrtek po školním vyučování a tři oddělení školní družiny zahajují přípravy na výrobu dortu. Korpus upekly paní vychovatelky, neboť v družině nemáme možnost této činnosti. Takže na nás nyní zbývá pouze ozdobení. Ale to vůbec nevadí, neboť při této činnosti zažijeme vždy spoustu legrace. Nejprve dort podříznout, pak připravit krém, ale hlavně v dostatečném množství. Když je příprava hotová, jde se do zdobení. Krémem potřeme rozpůlený korpus, pak potřeme celý dort. A na závěr již začínáme zdobit.

Uprostřed se u všech dortíků vyjímají velké patnáctky, ty si 1. a 4. Oddělení ozdobilo rozinkami, druhé oddělení použilo stříbrné cukerné kuličky. Pak již můžeme nazdobený dort vložit na tác do dortové krabice a odnést do chladu, aby se krém neroztekl. Ostatní děti z dalšího oddělení a školního klubu zase připravují nějaké dobroty – jablka, mrkvičku, medíček, piškoty atd. Ale to jistě není všechno. Děti malují huňáčům přáníčka, obrázky. Největší překvapení asi chystá první oddělení. Ale to necháme jako překvapení až tam naše družina a klub půjdou. A to se uskuteční druhý den, 9. ledna 2015 po obědě. Okukujeme vyrobené dorty a v hlavě se nám líhne myšlenka? Kterýpak těm klukům bude chutnat nejvíce? Který se jim nejvíc bude líbit? A budou jim dorty opravdu chutnat? To poznáme!

 

Autor:
Vydáno: