Princezna Alvína slavila již podesáté!

Stalo se již tradicí, že závěrem srpna, každého roku již po deset let, se lidé z Karlových Varů a okolí sjíždějí do malého městečka na úpatí hory „Andělského hradu“, které nese stejnojmenný název. Pořádají se zde oslavy na počest „Princezny Alvíny“, jejíž památce skládají hold všichni přítomní, včetně umělců a hudebníků, kteří na této akci vystupují, k radosti těch nejmenších, ale i dospělých.

Princezna Alvína slavila již podesáté!

V uličkách městečka v ten den potkáváme ve starodávných převlecích a krojích nejen jeho obyvatele, ale i ostatní občany, kteří již navykli tomu, že ten den se děje něco zvláštního, kdy se čas nejen zastaví, ale i vrací o několik staletí zpět. Zahlédnete zde prosté děvečky, selské panímámy, ale i konšele místního zastupitelstva a zámecké paničky. Všichni jsou zamíchány mezi dav zvědavců, postávající u pouťových stánků, s různým zbožím, mezi nímž převládají perníková srdce, různé korálky, ale můžete si koupit i různobarevnou zmrzlinu, či chutnou klobásu a zapít ji pivem z kelímku.

Na tribuně, postavené na náměstí Vám k tomu vyhrávají různé hudební skupiny, ale i pod tribunou je živo! Probíhají zde neopakovatelné souboje panošů i rytířů (nutno říci, že každoročně jiné), v dobových kostýmech a zbroji. Pro ty nejmenší byl zde postaven skákací hrad, ale mohli se svést na koních a své triky a divy jim předváděl „kouzelník Žito“. Navečer odjížděli z městečka velice spokojení diváci a ti nejvytrvalejší si počkali na večerní programy, včetně ohňostroje.

Autor:
Vydáno: