Přihlašování na letní příměstské tábory začne už 1. března

Jednou zásadní změnou projde letos přihlašování na letní příměstské tábory. Snažili jsme se vyjít vstříc rodičům a termín pro podání přihlášek posunuli na březen.Dosud rodiče přihlašovali své děti na týdenní pobyt na Mniší hoře na začátku května. „Hodně rodičů nás ale prosilo o dřívější termín, aby mohli s předstihem naplánovat program na celé prázdniny. Snažili jsme se jim vyhovět, takže letos spustíme přihlášení na letní příměstské tábory už 1. března v 8 hodin na našem webu,” vysvětlila vedoucí útvaru praktického vzdělávání Zoo Brno Zuzana Sommerová.

Přihlašování na letní příměstské tábory začne už 1. března

Jinak se ale děti mohou těšit na to nejlepší, co brněnská zoo nabízí. Jako tradičně připravíme velmi pestrý program. Jeho součástí bude pozorování zvířat, soutěže i zábavné kvízy. Táborníci se dozví také řadu zajímavostí o rozmanitosti živočišné říše i její ochraně.

Velkým lákadlem bude možnost nahlédnout do zákulisí zoo, seznámení se s prací chovatelů a především účast na krmení tygrů, medvědů, lemurů nebo žiraf. Jeden den v týdnu bude věnován výletu do jiné zoo.

Týdenní turnusy začínají 9. července a poběží až do konce prázdnin. Končí týdnem od 27. 8. – 31. 8. 2018. Příměstské tábory jsou otevřené pro děti ve věku 7–11 let.  Je nutné, aby dítě mělo po absolvování 1. třídy základní školy. Cena za jedno dítě je 3000 korun.

Další informace jsou k dispozici na http://www.zoobrno.cz/pro-deti-a-skoly/primestske-tabory/letni-prazdniny.

Nízkoprahový klub

Děti ale mohou chodit do Zoo Brno po celý rok. Využít mohou například služeb nízkoprahového klubu, který je zdarma otevřen pro všechny sociálně znevýhodněné děti a mládež ve věku 8–18 let. Přijít mohou každé úterý v době od 15:30 do 17:30 hodin, jen v zimním období je tento čas posunut. Pokud by někdo chtěl přijít v jiném čase, po předchozí domluvě to určitě nebude problém.

„Návštěvníci klubu se pohybují po zoo zpravidla s pracovníkem klubu, náplň klubu je zaměřena na exkurze po zoo, přírodu, životní prostředí i zvířata z volné přírody. Návštěvu je potřeba dopředu nahlásit na telefonu 546 432 314, případně e-mailem kratochvilova@zoobrno.cz,” uvedla vedoucí klubu Jana Kratochvílová.

Projekt je realizován v rámci Městského programu prevence kriminality v Brně ve spolupráci s Koordinačním centrem prevence.

Zdroj: ZOO Brno
Autor:
Vydáno: