Představujeme knihy našich čtenářů

V naší školní družině se opět dostáváme do stádia, kdy děti představují své knihy, které již četly či čtou a podle toho je i doporučují ostatním. I takto se dá rozvíjet četba. Vždyť je naprosto jasné, že Kniha – je náš kamarád.

Představujeme knihy našich čtenářů

I další den se dostalo na knihy. První knihu nám představila Leontýnka Adúl a jmenuje se Deník mimoňky – Příběhy netalentovaný pop hvězdy. Knihu napsala Rachel Renée Russell. Leontýnka má již část knihy přečtené, a tak jsme se dověděli některé zajímavosti. Není snad nikdo, kdo by si nechal ujít příležitost zúčastnit se talentové soutěže. Obzvlášť, když se výherce objeví i v televizi a asi se z něj stane slavná superstar. Ovšem v životě Nikki není nikdy nic jednoduchého a její zapřísáhlá rivarlka – MacKenzie už spřádá další ďábelský plán, aby jí šanci, stát se oblíbenou pop hvězdou překazila, a navíc ji připravila i o nejlepší kamarádky a její tajnou lásku. A když se k tomu přidají ještě trable s praštěnou rodinou a škola zamořená odpornou broučí havětí, je jasné, že bude Nikkiina cesta ke slávě pořádně a pořádně trnitá. Leontýnka knihu vřele doporučuje i ostatním k četbě. Z knihy jsme si část povídky přečetli.

Další knihu nám představila Alenka Raková s názvem Dobrodružství Fany a Beryho od Ivany Fexové a ilustrátorky Lucie Vávrové. I z této knihy jsme část přečetli a Alenka ji má již přečtenou. V malé vesničce mezi starobylými městy Telč a Dačice žijí na farmě dva psi – Fany a Bery. Jsou to pěkní uličníci, rádi utíkají z farmy a vyvádějí neplechu Těmito lumpárnami rozčilují svého souseda krkavce Emana. Pozoruje je z výšky a všechny jejich příhody si pařátem zaznamenává do svého deníku. V knize pak o nich vypráví všem dětem, které mají rády pejsky a přírodu. Na závěr každé kapitoly jsou informace k textu, několik otázek a malá a snadná křížovka. Kdo knihu čte, tak jsou čtenáři aktivně zapojeni do děje. Alence se kniha líbila a též ji doporučuje k četbě dalším.

Autor:
Vydáno: