Pralinky

Snad každý si minimálně občas dá něco sladkého – někdo dokonce nemůže bez sladkého existovat. Jestliže někteří nejsou zdatní kuchaři či cukráři, případně se jim nechce stát dlouho u plotny či u trouby, tak pro ty je tu nepečená sladkost zvaná pralinky.

Do kastrůlku si dáme smetanu ke šlehání a do ní nalámeme čokoládu. Tahle směs se posléze zahřívá ve vodní lázni tak dlouho, až se úplně rozpustí.

Dále se k tomu přimíchá máslo a nakonec i instantní kávu. Pokud někdo nemá kávu rád, tak ji tam prostě nedá. Tahle hmota se za občasného promíchání nechá úplně ztuhnout. Po vychladnutí se tvarují menší kuličky. Na jedné straně by měly být mírně zploštilé. To z toho důvodu, aby dobře držely. Nyní je na řadě poleva. Moučkový cukr se rozmíchá s vodou. To množství, jaké z toho vznikne, se rozdělí na dvě poloviny.

Jedna se obarví růžovou a druhá žlutou potravinářskou barvou. Je to jen příklad. Samozřejmě si to každý může obarvit, jak chce. Pralinky se namáčí do polevy a dají se do ledničky ztuhnout. Pokud zbyla čokoládová směs ze začátku nebo jste si odložili trochu stranou, tak se můžou pralinky dozdobit i po povrchu dle vlastní libosti. Tyto pralinky se dají používat i na sváteční příležitosti.

Autor:
Vydáno: