Požární ochrana očima dětí a mládeže

Tradiční výtvarná soutěž na téma Požární ochrana očima dětí a mládeže je jistě u některých škol a mladých hasičů, součástí plánu činnosti v každém roce. Stejně je tomu i v naší školní družině a klubu. Letos však tato soutěž byla obohacena o část literární. Celou soutěž organizuje Okresní sdružení hasičů Beroun. Stejně jako v předešlých letech i letos jsme se jí zúčastnili a právě dnes je před námi její vyhodnocení.

Požární ochrana očima dětí a mládeže

Ani nikdo z nás netušil, že by se na školní družinu usmálo štěstí, a že by měla v řadách vyhodnocených i své zástupce. Vyhodnocení se konalo na Požární stanici Hasičského záchranného sboru v Berouně v 15 hodin. Na vyhodnocení dnes dorazila i Maruška Hirnerová, Lukáš Hána za školní družinu a Vanesa Ježková ze školního klubu na naší škole. V patnáct hodin vše začalo. Po úvodním slově dochází k posupnému vyhodnocení jednotlivých kategorií výtvarné i literární soutěže pod názvem Požární ochrana očima dětí a mládeže. V kategorii ZŠ 2 se na 1. místě umístila Maruška Hirnerová, na 3. místě Lukáš Hána. V kategorii ZŠ 3 se na krásném 3. místě umístila Vanesa Ježková ze školního klubu. Po předání diplomů a odměn jsme zjistili, že se soutěže zúčastnilo celkem 303 dětí, z 6 škol. A to ze 2 mateřských škol, 4 základních škol, 6 bylo zúčastněných SDH a 1 zájmový kroužek. Chtěla bych poblahopřát našim dětem, které se takto umístily a všem ostatním, které se na soutěži též podíleli poděkovat za účast, a věřím tomu, že v příštím roce to bude ještě lepší. Po vyhodnocení celé soutěže

Předala Maruška Hirnerová, Vanesa Ježková a Lukáš Hána zástupci HZS Beroun malou pozornost jako poděkování všem hasičům, za jejich náročnou práci, kterou je ochrana našeho obyvatelstva před požáry, nebezpečnými vlivy a přírodními katastrofami. Vždyť zítra 4. 5. slaví všichni hasiči svůj svátek, svátek sv. Floriana. Dárkem byl soubor povídek, kterými děti hasičům z Berouna připomněly jejich výjezd na záchranu osob dne 5. 4. 2017. V ten den v naší družině jsme vítali jaro a vhodili tak Moranu Blaženu z lávky do Berounky. Netrvalo dlouho a z projíždějícího vlaku kdosi telefonoval hasičům, že na Berounce pluje utonulý člověk. Ne, nebyl to člověk, byla to naše Morana Blažena. Hasiči je pomocí člunu vylovili a na stanici den před vyhodnocením soutěže upálili. Proto už není zima a bylo krásné sluneční počasí. Snad již nyní se trochu ohřejeme a s Paní Zimou skoncujeme. A pak již odcházíme na prohlídku vozového parku, i když mezi auty chybělo několik vozů. Při naší přítomnosti na stanici byl totiž i výjezd k události. A tak jsme zde viděli opravdu všechno, jak to u hasičů chodí.

Autor:
Vydáno: