Povídky o ptácích

Tentokráte si můžete přečíst skutečné příběhy o sově a papouškovi.

Tančící papoušek

Jako malá jsem měla papouška. Respektive, patřil celé rodině. Ani nevím, co to bylo za rasu, ale byl celý bílý s chocholkou na hlavě. To není v tomto příběhu zase až tak podstatné. Vždycky jsem si ráda pouštěla hudbu, na tom není nic až tak zlého, ale ten papoušek.

 Kdykoliv jsem pustila nějakou hudbu, tak ten papouch začal tančit. Nejdřív na bidýlku a potom začal tak podivně házet hlavou. Vypadalo to, jako kdyby pankáč tančil na techno. Bylo to celkem vtipné. Nikdy bych nevěřila, že to takový papoušek dokáže. (Skutečný příběh.)

Sova

Stalo se to asi tak před osmi nebo sedmi lety v zimě, nevím to zas až tak úplně přesně. Byl to den jako každý jiný. Až na jednu takovou zajímavou událost. Ze začátku všechno probíhalo úplně normálně. Pozdě odpoledne přiletěla k nám na zahradu sova, pravděpodobně z blízkého lesa.

Já bych na to asi nepřišla, že sedí u nás na zahradě na stromě, ale moje máma si jí všimla, a tak jsme se šly na ni podívat. Opatrně jsme se přiblížily, pochopitelně, že nás viděla, ale nikam neuletěla ani nechtěla. Byla docela veliká a moc hezká. Pravděpodobně tam byla až do rána, protože, když se stmívalo, tak tam pořád byla. Druhý den už jsme ji tam neviděli. (Skutečný příběh.)

Autor:
Vydáno: