Poslední ohlédnutí za sv. Ludmilou

Ještě probíhají vzpomínkové akce na svatou Ludmilu, ale u Veverušáků ve 2. oddělení naší školní družiny to byla dnes poslední velká akce. Všichni si uvědomujeme, že sv. Ludmila byla, je a bude vzorem nám všem.

Poslední ohlédnutí za sv. Ludmilou

Po skončení výuky odchází 2. oddělení do své družiny a zaujímá místo na koberci. Než začneme soutěžit, ještě krátké zopakování toho, co si pamatujeme o sv. Ludmile. Pak se již rozdělujeme na skupiny a jdeme na soutěž. V první části na nás čeká skládání puzzle sv. Ludmily. Za správné a rychlé složení puzzle dostáváme body do skupinového bodování. Zde zvítězila skupina 3 a vzápětí za nimi skupina 4 a 1. V dalším úkolu máme zašifrovanou zprávu o sv. Ludmile, a to pomocí číslic. Pod každým číslem je ukryto písmeno. A jak jsme si s tím poradili? Vítězem se v plnění druhého úkolu byla skupina 1. Na plnění posledního úkolu odcházíme ven. V prostoru nedaleko Berounky je umístěno celkem 19 informačních karet. Karty jsou očíslovány a mají zde kvízovou otázku s třemi možnostmi odpovědí. Naším úkolem je najít tu správnou odpověď a zapsat do startovní karty, která je označena buď číslem nebo písmenem. Pokud budeme dobře určovat správné odpovědi, vyjde nám tajenka. Po ukončení plnění jdeme hodnotit. Heslo zní: 1100. VÝROČÍ SV. LUDMILY. A jak si jednotlivé skupiny s plněním poradily? 14 správných odpovědí měla skupina 4, skupina 1 měla 11 správných odpovědí a 10 správných odpovědí měla 3. Po součtu bodů v daných soutěžích jsme vyhlásili vítěze a zamalovali počty políček za umístění do mapy naší trasy pro letošní školní rok. A jak to tedy dopadlo?

1. místo – 1. skupina
2. místo – 3. a 4. skupina se stejným počtem bodů

Soutěžním odpolednem o svaté Ludmile jsme se rozloučili s naší kněžnou, která nám je vzorem a my, na ni budeme vzpomínat a budeme si ji připomínat i v dalších letech našeho života.

Autor:
Vydáno: