Polévky na zahraniční způsob

Není sice zapotřebí příliš mnoho surovin, avšak jedná se o velmi zvláštní kombinaci.

Nejprve si připravíme tvrdý sýr. Můžeme použít takový, jaký nám chutná. Sýr tedy zvolna rozpustíme. Musíme si předem připravit dostatečně velký hrnec, protože se polévka bude dokončovat mimo plamen. Sýr rozpouštíme na mírném plameni a přidáme do něj olivový olej a hladkou mouku. Kdo nemá rád olivový olej, dá si slunečnicový.

Tuhle směs důkladně promícháme, přidáme sůl, pepř a šťávu z citrónu. Nyní přichází už spomínané. Odstavíme z plamene, necháme chvíli vychladnout a vmícháme celá vejce. V tuto chvíli přichází cílová rovinka, ovšem jsou tu dvě možnosti. Dopředu musíme mít připravený kuřecí vývar. Ne z bujónu, ale klasický kuřecí vývar, to je určitě přeci jen lepší varianta. Ta první možnost je, že na talíř si dáme vychladlou, už umíchanou směs a tu zalijeme kuřecím vývarem.

Druhý způsob spočívá v tom, že kuřecí vývar vmícháme do směsi. Ale pozor – nesmí být vařící, jinak by se mohla vejce srazit. To vše se ihned podává. Tato polévka je na francouzský způsob a našinci to může připadat v uvozovkách divné, co se týká sýru. Pro Francouze jsou však polévky připravované na tento způsob naprosto normální.

Autor:
Vydáno: