Polévka a pusinky

Pokud ano, dozvíte se další recept a jako přídavek ještě pár sladkých receptů.

Jahodové pusinky

Pusinky jsou dost známé, ale klasicky bílé, toto však bude trochu jiný způsob. Ušleháme si smetanu ke šlehání. Do mixéru dáme jahody a rozmixujeme je úplně na hladkou směs. Tuto jahodovou hmotu přimícháme do vyšlehané smetany. Nyní si vyšleháme bílky s cukrem a smícháme všechno dohromady. Hmotu si dáme do cukrářského sáčku a snažíme se na plech s pečícím papírem stříkat hrudky. Dáme je do trouby sušit zhruba tak na 50 stupňů Celsia.

Bramborová polévka

Polévka je grunt, to říkávali vždycky české babičky, a je to pravda. Bramboračka je jednou z těch nejzákladnějších. Brambory si oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme je vařit do vroucí osolené vody. Přidáme sůl a čekáme, než se brambory uvaří. Když jsou měkké brambory, zahustíme polévku směsí vody a hladké mouky. Neměly by být hrudky. Směs vezmeme a za stálého míchání vlijeme do brambor. Vaříme zhruba dvacet minut. Přidáme majoránku, kterou rozemneme v dlaních a můžeme sundat z plamene. Ozdobíme uvařenou mrkví, zelenou bylinkou, například petrželkou a můžeme podávat. Tato polévka se liší v tom, že nepoužíváme cibuli, ale kdo chce, může si ji tam dát. 

Ovocný pohár

Tento pohár bude velmi snadný, v podstatě se bude jen vrstvit. Na spod poháru si dáme jahody pokrájené na menší kousky, na ně jemně vyšlehanou zakysanou smetanu, jako třetí vrstvu si dáme vanilkový pudink, který si musíme uvařit a dáváme ho vychlazený. Nyní si vyšleháme smetanu ke šlehání a snažíme ji navrstvit rovně, prostě, aby byla zarovnaná. Na závěr ozdobíme jahodou, čokoládou a kuličkou Rafaela. Kdo nemá rád Rafaelo, tak ho tam prostě nedá.

Autor:
Vydáno: