Pokračování v četbě v rámci Týdne čtení dětem

Již další den ve školní družině jsme se krom jiného věnovali i četbě a představování knih, se kterými se přišly pochlubit děti z oddělení Veverušáků. Dnešní den jsme měli motivován Mezinárodním dnem zvířat a právě i v tomto duchu se neslo představování knih.

Pokračování v četbě v rámci Týdne čtení dětem

Byla ukončena část odpoledne, jež byla věnována Mezinárodnímu dni zvířat. Hned po malé přestávce došlo na představování knih. Krásnou knihu „Našlo se koťátko! Příběhy se šťastným koncem“. přinesla Eliška Jechová. Příběh, který se opravdu stal. Maminka malé Lily přinesla domů tři slabá koťátka, která našla opuštěná venku pod keřem. Kočičí miminka potřebovala opravdu velkou pomoc, potřebovala hlídat a pravidelně krmit. Celá rodina, včetně fenky Meg, si malá chlupatá miminka zamiluje. Lily, se snaží co nejvíce pomáhat a o miminka pečovat. Zda se podaří koťátka zachránit, nahradit jim maminku a najít nový domov, o tom jsme se nedověděli. Eliška nám závěr neprozradila, ale vřele doporučila knihu ostatním. Z krátkého vyprávění jsme se dověděli, že jde o krásný příběh o lidech s dobrým srdcem, kteří pomáhají zachraňovat zvířata. Knihu „Našlo se koťátko,“ napsala Sue Mongredien.

Další knihu představila Adélka Kubečková. Jde o knihu, Kočičí válečníci: Nové proroctví (2), kterou napsala Erin Hunterová. Jde o pokračování napínavého příběhu druhé série Kočičích válečníků. Adélka vyprávěla, jak Ostrodráp a jeho společníci jsou právě v polovině své strastiplné výpravy. Loučí se s Půlnocí a vydávají se na cestu zpět do lesa. Svým klanům mají vyřídit, jak se mohou zachránit před zkázou. Ovšem ve skalách na ně číhá nebezpečí. Zda se všichni dostanou domů v pořádku, jsme se nedověděli. Kniha byla všem doporučena. Prý nebudeme litovat, když ji přečteme.

Poslední knihu představila Nikolka Junková. Jde o knihu Marcus @ Martinus: Náš příběh. Jedná se o životopisné dílo Marcuse a Martinuse. V knize nám dávají k dispozici i své tajné detaily z jejich života a fotografie kluků z dětství. Nikolka knihu též doporučuje.

A na úplný závěr jedna literární hádanka. Čtyři nápovědy a uhodnout, o jakou pohádku jde. I to jsme zvládli.

Autor:
Vydáno: