Pojďme spolu udělat knížku!

S takovýmto názvem začal v loňském roce fungovat projekt, který zaujal naší školní družinu. Kdo by nechtěl mít svoji osobní knihu, kterou sice nenapsal, ale sám v jeho věku ilustroval.

Pojďme spolu udělat knížku!

A tak slovo dalo slovo, a ve druhém oddělení školní družiny se projekt rozjel. Na internetu jsme si mohli vybrat asi ze 400 bajek, které jsme měli ilustrovat. Nejprve jsme si bajky vytiskli, pak si je společně přečetli a hned jsme si mohli vybrat tu bajku, která se nám nejvíce líbila. Do určitého data jsme naše malůvky, rádoby jako ilustrace odeslali. Trvalo to docela dlouho, my jsme již na milé bajky zapomněli a najednou přišel naší vychovatelce e mail. S netrpělivostí jsme čekali, co bude. Nejprve velká omluva, neboť na bajky přišlo celkem 300 obrázků. Ty musela odborná porota vytřídit, vybrat opravdu ty nejlepší. Celkem do knihy, která by měla vyjít letos před Vánoci, bylo vybráno 60 bajek s ilustrací. A najednou nám spadla čelist, neboť z tolika obrázků nemůžeme mít zas tak velké štěstí. Nehledě k tomu, že mohly malovat děti až do 16 let.

Věřte, nevěřte, ovšem štěstí stálo na naší straně. Do těchto 60 ilustrací bajek se z našeho oddělení dostalo celkem 21 ilustrací! To je ale náhoda. Či snad se nám opravdu podařilo? Asi opravdu zadařilo. Mezi vybranými ilustrátory jsou: Zuzana Matějková, Dominika Lisá, Natálka Kalinová, Šárka Chomická, Jakub Pírko, Barbora Haklová, Vojta Církva, Vanesa Ježková, Petr Tomáš, Kristina Becher, Kateřina Konečná, Adam Janošek, Kateřina Forejtová, Adéla Vrbková, Vojtěch Povolný, Martin Sokol, Jenda Böhm, Veronika Tesařová, Kristýna Záveská, Adam Gürtler, Dominik Chomický. To bylo radosti a ještě, kdyby kniha opravdu vyšla před Vánoci. Asi jsme se radovali předčasně. Dnes došel další e mail, který nám sděluje, že vydání knihy s našimi ilustracemi je v ohrožení. A proč? Nedostávají se finance! Vážení, vyhledejte si na internetu stránky: www.jine-knihy.cz/bajky a dopomozte nám, aby kniha byla vydána. Vždyť takový úspěch pro družinu, děti, školu, nebývá každý den. Děkuji.

A co říci závěrem? Budeme všichni doufat, že knihu se podaří vydat a my budeme slavní. Budou z nás opravdoví ilustrátoři.

ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek ObrázekObrázekObrázekObrázek
Autor:
Vydáno: