Pohádky

Krásné pohádky pro všechny.

O JEŽEČKOVI

Jednoho dne, když vyšlo sluníčko, probudil se malý ježeček. Vstal z listí ašel do světa. Došel pod jabloň a tam viděl krásná jablíčka. Očka se mu rozzářila. U jabloně viděl lišku a liška mu povídá :

,,Uteč přede mnou,mohla bych tě kousnout do čumáčku.''Ježek povídá: ,,Kdybys mě kousla do čumáčku, já bych naježil bodlinky a popíchal bych tě.'' Nakonec se liška polekala a utekla. Ježeček byl šťastný, protože se mohl dát do jablíček. Když se napapal, odešel domů. Zazvonil zvonec a pohádky byl konec.

Autoři: KATEŘINA ŽÁČKOVÁ, JULIE DUŠILOVÁ, NATALIE VELEVA, 1. třída

STROM

Byl jednou jeden strom, který měli všichni rádi. Jednoho dne se však dověděli nemilou věc, jejich strm měl být pokácen.S tím zvířátka nesouhlasila.,,Nemůžou nám přeci vzít náš strom,'' zlobil se datel. ,,Musíme něco vymyslet,''rozhodl ježek. Sova , která byla ze všech zvířátek nejmoudřejší vymyslela plán. Zvířátka se kolem stromu rozestavila akaždý stro obejmul,Síla přátelství nakonec opravdu pomohla,protože ,když přišli dřevorubci strom pokácet a viděli, že zvířátka umí bojovat a drží při sobě, nechali strom na svém místě.

Autoři: PAVEL STRYK, VÁCLAV TEJKL, TEREZA BENEŠOVÁ, 1. třída

ZAJÍC A VEVERKA

Bylo nebylo v jednom lese žil pan zajíc se svojí rodinou. Blízko jejich domečku byl velký strom av něm bydlela veverka. Veverka a zajíc byli nejlepší kamarádi a tak se stalo, že jednou spolu chtěli vyrazit na výlet. Ale na jaký výlet? Najednou veverku napadlo, že by mohli jet do Chorvatska.Ale zajíc se jí ptal , co tam budou dělat? Plavat neumíme, bude nám tam veliké horko a nikoho tam navíc nebudeme znát.Ale veverka řekla, že tam budou sbírat mušle a až jich nasbírají hodně, tak se vráí domů a rozdají je všem svým kamarádům. Ty budou rádi a až příště pojedou zase oni, tak jim taky něco přivezou, Ale co se nestalo, nakonec k výletu nedošlo. Zajíc musel zůstat doma se svojí rodinou a sbírat mrkvičku a veverka si sháněla oříšky, aby neměla v zimě hlad a krásně se jí spalo.

Autoři: ZUZANA PROKOPOVÁ, JAROSLAV SMEJKAL, JAN BENECH, MATOUŠ WINKLER, 1.třída

POHÁDKA O LIŠKÁCH

 Bylo nebylo, žila v jednom lese liščí rodinka.Maminka, tatínek a tři liščátka -Míša,Nikča a Anička. Bydleli v noře poblíž jezírka. Jednoho dne , když šla liščátka z lesní školky u velkého dubu, si hrála  na schovávanou, tak jak bylo jejich zvykem. Dováděla dlouhé hodiny, až ztratila pojem o čase a začalo se stmívat. Liščátka se zatoulala daleko od domova, až k hluboké rokli,a nevěděla kudy jít.Věděla, žen o ně budou mít maminka s tatínkem starost a začnou je hledat. Naštěstí potkala nedaleko jezírka moudrou sovu, která se rozhodla, že jim pomůže. Obletěla celý les a mamince s tatínkem prozradila, kde liščata hledat. Našli je celé vystrašené, ale šťastné, že jdou domů. Všichni se společně najedli a šli spát.

Autoři: MICHALA RAFFAYOVÁ,NIKOLA MATĚJKOVÁ, ANNA VYTISKOVÁ, 1.a 2.třída

VLCI

Žili byli dva vlci, Vojta a Kuba ,a ti měli na zahrádce před domem velkou jabloň. Ta ale nebyla jen tak ledajaká jabloň, byla totiž kouzelná. Jednoho dne přeskočila totiž srnka plot rovnou na zahrádku vlků a začala okusovat kouzelná jablíčka. V tom srnka ucítila šimrání na zádech a když se ohlédla, uviděla, že jí na zádech vyrostla křídla. Od té doby srnka uměla létat a kamarádila se s hejnem ptáků.

Autoři: JAKUB DUŠEK, VOJTA SUDÍK, DAVID PAVLOVIČ, MATTHIAS ULRICH, 1. třída

Autor:
Vydáno: