Podzimní recepty pro zahřátí

S přicházejícím sychravým počasím se mění i jídelníček každého z nás. Lehké saláty, které v teplých dnech stačily jako plnohodnotný oběd, jsou zapomenuté a tělo si žádá vydatné teplé jídlo, které nás nejen zahřeje, ale i posílí. Pokud nechcete hned přecházet na hutné omáčky a těžká jídla, vyzkoušejte některý z jednoduchých receptů RACIO.

Podzimní recepty pro zahřátí

Polévka z kyselého zelí
Zahřeje i zasytí, dokáže nahradit lehký oběd nebo večeři. Naservírujte je celé rodině a uvidíte, že bude chutnat všem.

Suroviny na 4 porce:
BIO Rýžové chlebíčky s amarantem
400 g kyselého zelí
1 litr zeleninového vývaru
4 menší brambory
1 lžíce vepřového sádla
2 lžíce hnědé pohanky
1 středně velká cibule
2 stroužky česneku
1 lžička mleté papriky maďarského typu
Sůl, mletý pepř dle potřebyLístky čerstvé majoránky na ozdobu

Hnědou pohanku uvaříme v zeleninovém vývaru. Brambory vaříme samostatně ve slupce, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a opečeme na sádle dohněda. Po jejich vyjmutí na stejném sádle dohněda orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené kyselé zelí, nastrouhaný česnek, posypeme mletou červenou paprikou a přidáme uvařenou pohanku spolu s vývarem. Polévku krátce povaříme, aby se chutě spojily.

Podáváme s bramborami a nadrcenými BIO rýžovými chlebíčky a ozdobené lístky majoránky.

Škvarková pomazánka s RACIO Knäckebrotem
Ideální pohoštění pro návštěvu. Pomazánku vykouzlíte během chvilky a Knäckebrot můžete mít vždy po ruce, zůstává křupavý po dlouhou dobu.

Suroviny pro 4 porce:
RACIO Knäckebrot žitný se sezamem
200 g škvarků
4 vejce
1 větší šalotka
1 PL hořčice
1 stroužek česneku
1 malý svazek čerstvé pažitky
8 lístků čerstvé majoránky
Sůl a pepř z mlýnku podle potřeby

Vajíčka uvaříme natvrdo, pomeleme spolu se škvarky, stroužkem česneku a šalotkou. Do směsi přimícháme hořčici, najemno nakrájenou pažitku, ochutíme solí a kořením. Vše spolu dohladka vymícháme. Natíráme na Knäckebrot a ozdobíme podle vlastní fantazie. Druhou alternativou servírování na party je dát škvarkovou pomazánku na desku, nalámat žitný knäckebrot a pomazánku jím nabírat.

Pirátská kaše
Děti milují zábavu, udělejte jim veselou snídani nebo svačinu, i když Haloween je už za námi.

Suroviny na 4 porce:
RACIO Pirates rýžové chlebíčky s bílou polevou
200 g arborio rýže
½ l mléka
100 g cukru
1 PL másla
2 PL kakaa
50 g hořké čokolády
špetka soli
voda podle potřeby

Arborio rýži propláchneme vlažnou vodou. Vysypeme na pánvičku, podlijeme vodou, přidáme špetku soli a na mírném ohni vaříme cca 7 minut. Když se voda odpaří, podlijeme mlékem, přidáme kakao a vaříme, dokud nevznikne kaše požadované hustoty. Kaši zjemníme máslem a zdobíme kostičkami Pirates, hoblinkami hořké čokolády a lístkem máty. Naložená do lahviček, zatažená víčkem může posloužit jako dobrá svačina dětem do školy.

 Mini rolky s chia a banánem v kokosovém těstíčku
Sladká kokosová pochoutka pro hřejivé mlsání v chladných dnech.

Suroviny pro 4 porce:
RACIO Mini rolky rýže a chia semínka
2 banány
0,5 l oleje na smažení
1 PL práškového cukru na posypání
1 čerstvý kokosový ořech
190 ml kokosového mléka
5 PL bramborového škrobu
špetka soli

Kokosové mléko a bramborový škrob pečlivě rozmícháme se špetkou soli, abychom získali jemné těstíčko. Na špejli napichujeme kousky banánu, ponoříme do těstíčka a smažíme na rozpáleném oleji. Podáváme s hoblinkami čerstvého kokosu, s Mini rolkami a posypané práškovým cukrem.

Autor:
Vydáno: