Podzim na Lipně hraje všemi barvami

Dopřejte si pár volných dní a relaxujte na Lipně. Kombinovat můžete jak aktivity pro děti, tak neobjevená výletní místa. Vše na zdravém čerstvém vzduchu uprostřed šumavské přírody. S dětmi nesmíte vynechat rodinné lesní hřiště Království lesa s mini zoo nebo Stezku korunami stromů rozšířenou o tzv. ptačí stezku. Společně objevujte okolí - vydat se můžete například na Godošovu poustevnu, Čertovo kopyto, Rašeliniště Kapličky nebo Medvědí horu.

Podzim na Lipně hraje všemi barvami

Podzimní měsíce jsou ideální pro objevování šumavské přírody. Myslíte si, že Lipno znáte? Prozkoumejte letos i jeho blízké okolí, které je stranou tradičním výletním trasám.

Godošova poustevna – nejlepší je vyrazit z hráze lipenské přehrady po modré turistické značce. Ke skalnímu útvaru se pojí legenda o loupežníkovi Godošovi, který zde dožil svůj pestrý život. 

Pokračovat lze kousek dál do kopce k Čertovu kopytu - zajímavý přírodní útvar, který díky balvanu na svém vrcholku dokonale připomíná kopyto čerta.

Rašeliniště Kapličky – přírodní rezervace, jež se nachází mezi zaniklými obcemi Kapličky a Krásná Pole. Tyto obce byly zničeny při budování železné opony. Z bývalé osady Kapličky se dochovalo několik částí hřbitova, patrné jsou i ruiny po budovách a rostou zde i dávno vysázené ovocný stromy…

Medvědí hora – dostala svůj název po medvědech, kteří ve zdejších lesích hojně žili. Z vrcholků skal je nádherný výhled na Lipno a okolní šumavskou přírodu. Na Medvědí horu se lze dostat i na kole.

Rodinné lesní hřiště Království lesa je určeno pro rodiče s dětmi. Můžete zde strávit klidně celý den, ale i pár hodin děti potěší. Především ti nejmenší budou zkoumat to, co se odehrává v nižších patrech lesa - na rozdíl od Stezky korunami stromů, která návštěvníky vede mezi vrcholky šumavských velikánů. Rozsáhlá lanová centra připomínají stezky pro veverky, kuny, jezevce nebo lišky.

V Království lesa děti zapojí všechny své smysly a zároveň se naučí rozeznávat stromy nebo zjistí, jaké vlastnosti má dřevo. Budou poznávat zvířecí stopy a pochopí zákonitosti života lesního společenství.

K lesnímu areálu se lze dostat buď lanovkou, stezkabusem nebo po vyznačené pěší cestě. Svou vstupenku můžete nakoupit z pohodlí domova na www.lipnocard.cz, a předejít tak zastávce na pokladnách.

Autor:
Vydáno: