Podestýlka pro hlodavce

A je to hlodavec? Nebo se takového kamaráda teprve chystáš pořídit? Pak kromě příbytku a krmiva musíš pečlivě zvážit i výběr podestýlky pro tvého mazlíčka. Stelivo by mělo být příjemné nejenom pro zvířátko, které ve stelivu prakticky bydlí, ale nemělo by obtěžovat ani tebe a další členy domácnosti třeba tím, že je plné prachu a roznáší se po celém bytě, vyvolává alergie nebo tím, že jeho likvidace je pracná a složitá.

Podestýlka pro hlodavce

Jaká podestýlka je tedy vhodná? Určitě taková, která není prašná, nenamotává se do srsti, nerozlétává se z příbytku,  nevyvolává alergie ani zvířátek, ani členů rodiny, maximálně pohlcuje vlhkost a pachy a taková, která zabezpečí zvířátkům maximální pohodlí. Nezapomeň si také  předem ověřit, jakým způsobem se dá použitá podestýlka zlikvidovat a stejně tak je dobré porovnat, kolik které podestýlky budeš za měsíc potřebovat. Není vůbec dobré se řídit jen cenou za konkrétní podestýlku.

Zdá se ti to moc složité? Pak ti třeba udělá radost, že se tím nemusíš trápit, protože my jsme si už  takové porovnání udělali a nejlépe ze všeho nám vyšlo buničité stelivo Asan, které se dá pořídit v každém dobrém obchodě pro zvířátka.

A proč?

Asan  je vyroben z materiálu hodně podobného dětským plenkám, pro zvířátka jsou granule steliva velmi příjemné, nemají žádné ostré hroty nebo hrany, o které by se mohly zranit. Pro hlodavce nebo zakrslé králíčky si můžeš vybrat Asan Pet Aloe nebo Asan Pet Silver. Asan Pet Aloe  obsahuje výtažek z léčivé rostliny Aloe vera, který dává stelivu jemnou strukturu, snižuje podráždění kůže zvířátka a pomáhá mu hojit rány a oděrky. Asan Pet Silver obsahuje koloidní stříbro pro jeho antibakteriální účinky. Pro „kapesní“ mazlíčky, jako je křeček, myška nebo potkan je na míru vyrobena podestýlka Asan Petit. Společné všem podestýlkám Asan je dokonalé pohlcování pachů a vlhkosti, takže zvířátka jsou stále na suchém povrchu.  Jestli chceš, můžeš si sám doma udělat i testík na pohlcení pachů – dej do misky nebo kelímku trochu podestýlky, nalij na ni černou kávu, nádobku na chvíli uzavři. Po otevření káva, která je jinak silně aromatická,  nebude téměř cítit.

 Podestýlky jsou  bezprašné, nevyvolávají žádné alergie, ani kašel a nedráždí oční spojivky. Manipulaci s podestýlkou hravě zvládneš i ty, je totiž mimořádně lehká, takže snadno zajistíš i její nákup a pak i likvidaci – použitá se dá jednoduše spláchnout do toalety, případně dát do bio odpadu nebo kompostu. Je nám také sympatické, že se Asan při výrobě obejde bez kácení lesů, vyrábí se recyklací z průmyslového odpadu, kdy nevzniká žádný další odpad, takže dokonale šetří naše životní prostředí. Používáním této podestýlky nejenom pomáháš přírodě, ale navíc ušetříš, její spotřeba je 5x nižší nežli třeba spotřeba minerálních podestýlek.

A navíc pro tebe máme ještě tip: od poloviny ledna najdeš v každém označeném balení steliva Asan Petit 4 vymazlené placky s obrázkem myšáka.  A navíc si můžeš zasoutěžit a třeba vyhraješ i super batoh Asan.

Autor:
Vydáno: