Pobyt na škole v přírodě

Odjezd do školy v přírodě se odehrával za deštivého počasí, ale za pár dní bylo vše jinak. Vysvitlo slunce a změnilo okolí Orlické přehrady k nepoznání.

Pobyt na škole v přírodě

Děti čekal překrásný týden plný slunce a her v přírodě. Dopoledne byla sice věnována výuce, abychom všechno nezapomněli, ale odpoledne jsme vyběhli ven a soutěžili. Etapová hra byla letos ve znamení Robinsona Crusoe, takže jednotlivá družstva si hrála na osadníky, vyráběla vlajky, vymýšlela pokřiky a stavěla v lese chýše a funkční makety vorů. Vydali jsme se společně i na objevnou dobrodružnou výpravu – kam jinam, než na blízký hrad Zvíkov. Protože na Zvíkově nejsou prohlídky s průvodcem, čtvrťáci přednesli zpaměti výklad o historii hradu na nádvoří ostatním návštěvníkům. Připravili se totiž už doma a celou cestu si své úryvky opakovali. Snaha se vyplatila a jejich vystoupení mělo úspěch.

Další část etapové hry probíhala na skřítkovské téma, protože kromě historie má hrad Zvíkov i své pověsti, plné rarášků, zlých duchů a ohnivých psů. A tak naši Osadníci vytvořili obrázky, básničky a vyprávění , za které získávali cenné bodíky do soutěže. Soutěžilo se také v míčových hrách, luštění hlavolamů a rébusů, velmi se líbilo i večerní zpívání se začínajícími hráči na kytaru. Protože počasí nám opravdu přálo, dočkali se všichni zájemci i koupání ve venkovním bazénu. Voda byla sice ještě pořádně studená, ale zato osvěžující. Na závěr pobytu čekalo na děti hledání pokladu, o který se spravedlivě rozdělily, diskotéka a celkové vyhodnocení všech soutěží a her. Domů jsme odjížděli plni nových zážitků, škola v přírodě se opravdu vydařila.

Autor: Jana Smělá

Autor:
Vydáno: