Po sedmé se hlásí Bedřichovský zpravodaj

Již předposlední zprávy z našeho lyžařského výcvikového zájezdu v Bedřichově v Jizerských horách. Je pátek 17. 2. 2017. Ranní budíček není dnes příjemný. Prší! A v tu chvíli nás napadá otázka: „A co závody? Budou nebo nebudou? Necháme se překvapit!“ Vedoucí přemýšlí a sledují vývoj počasí na internetu.

Po sedmé se hlásí Bedřichovský zpravodaj

Tak uvidíme, s jakou přijdou. V osm hodin snídaně jako vždy tradičně „švédský stůl“. Nedá nám to a sledujeme z okna jídelny, jak se postupně déšť mění. Po snídani vychází verdikt dnešního dne. Je rozhodnuto. Dopoledne – úklid společné školní výstroje, smytí vozků z běžek, spárování běžeckých bot a lyží, sbalení. Potom začínáme balit i my. Necháváme si venku oblečení na sjezdovku, oblečení na cestu zpět a oblečení, které potřebujeme. Nesmíme si sbalit hygienické potřeby a oblečení na spaní. To vše budeme dělat zítra. A tak dopoledne uteklo, venku se začíná vyjasňovat a i sluníčko se prokutává z oblaků, Jako by nám chtělo vzkázat, že se nemusíme bát, že závody budou. A skutečně. Po obědě malý odpočinek a hned odcházíme na sjezdovku. Zde proběhnou opravdu závody ve velkém slalomu. A tak na sjezdovce probíhá příprava tratě, my se mezi tím musíme rozjezdit. A už to je tady. Začínáme závod a jedeme dvě kola. Po skončení odcházíme se přezout, bereme si všechny své věci a odcházíme do chaty. Sotva dojdeme, jako by se kouzelným proudkem změnilo počasí. Opět začíná pršet a prší až do večerky. Večer proběhne vyhodnocení. Tak se nechme překvapit. Po návratu ze sjezdovky ještě hygiena, uklízíme poslední zbytky a jdeme na večeři. Po večeři se jdou uklízet vlastní lyže a pak chvíle osobního volna a jde se na vyhodnocení a dokončení „Obouvání židličky“. Do zahájení shromáždění k hodnocení LVZ zbývá ještě chvíle, a tak si zahrajeme Romeo a Julii. A teď již hodnocení kurzu, vyhlášení výsledků soutěží a předání odměn. A jak to všechno dopadlo? Zde jsou výsledky:

Twister:
1. místo Jungmann Filip
2. místo Böhm Jenda
3. místo Alžběta Brůnová

Souboj slepých rytířů
1. místo Matyáš Šapovaliv
2. místo Nikol Machačová
3. místo Daniel Čámský

Obouvání židličky
1. místo Patrik Boubín
2. místo Jakub Marek
3. místo Vít Šindelář

Bodování úklidu:
1. místo Havlová, Lacinová, Prošková, Brůnová, Machačová, Vohnoutková
2. místo Tesařová, Soušková, Hubená, Lednická
3. místo Hanzal, Rumler, Prošek

Výsledky závodu ve velkém slalomu:
Kategorie chlapci:
1. místo Jungmann Filip
2. místo Prošek Tomáš
3. místo Boubín Patrik

Kategorie děvčat:
1. místo Brůnová Alžběta
2. místo Lednická Kateřina
3. místo Kalinová Natálie

Po ukončení hodnocení, předání diplomů a odměn ještě chvíle osobního volna a v 21,30 hodin večerka. Tak krásné sny a zítra už zase doma. Odjezd do Berouna je naplánován krátce po desáté hodině a návrat zpět do Berouna okolo 14 hodiny. A teď již dobrou noc a sladké sny.

Autor:
Vydáno: