Po medvědí stezce za pokladem

Tak se jmenoval program, který pro děti školní družiny připravil školní klub na naší škole. Akce tudíž proběhla v součinnosti školní družiny a školního klubu. O tom, že to školní klub vzal za pravý konec, o tom se přesvědčujeme skoro každý den. Klubáci, jak jim všichni říkáme, se snaží mladším kamarádům pomoci.

Po medvědí stezce za pokladem

Pátek 26. 9. po dvanácté hodině. Zvonek zvoní, škola končí a děti z družiny spěchají na oběd. Proč také ne! Vždyť všichni vědí, že se dnes vydáváme po medvědí stezce přímo za pokladem. Tuto odpolední hru pro nás připravili „klubáci“. Po slavnostním zahájení celé akce odcházejí ve stejných časových intervalech dětí z jednotlivých oddělení školní družiny. Nejprve naši nejmenší z prvního oddělení, pak čtvrté oddělení, třetí a na závěr Medvědi z druhého oddělení. Na předem připravené trase, která vedla, v části Závodí, se nacházelo 12 stanovišť, na kterých jednotlivá oddělení hledala zadání úkolů. Když jsme úkol našli, společně jsme si jej přečetli a pak plnili jeho zadání. A protože jsme putovali „po medvědí stezce“, úkoly byly směrovány na medvědy.

Město Beroun má medvěda ve znaku, medvědy máme na Městské hoře, Medvědi jsou také berounští hokejisté. Cíl celé trasy byl opět na školním dvoře. Tady se každé oddělení pochlubilo svými výsledky a pak teprve mohlo hledat svůj poklad. Někomu to šlo lépe, někomu hůře, ale nakonec všichni poklad našli. Klubáci tak trochu pokukovali po dětech z družiny, byli trochu smutní, ale zbytečně. Vždyť i oni nakonec svůj poklad také hledali. A opravdu i našli! V samém závěru, když byly poklady nalezeny, náhle začalo pršet a my se odebrali na koberec ve druhém patře. Tady jsme akci zhodnotili, trochu se seznámili, s částí Závodí a na závěr, každý účastník „Putování po medvědí stezce za pokladem“ obdržel keramického medvídka pro štěstí.

Autor:
Vydáno: