Pirates Battle for the Caribbean

Občas se to stane i někomu, kdo takové hry obvykle nehraje. Právě mezi takové patří hra Pirates Battle for the Caribbean, jež se dá zdarma stáhnout z herního serveru GameTop.

Kdo alespoň trochu vládne angličtinou, z názvu zjistí, o co během hry půjde. Úkolem hráče není nic jiného, než z mořské pevnosti útočit na pirátské lodě a co nejvíce jich poslat ke dnu. Dokonce i obtížnost „easy“ a její první levely nasadí laťku poměrně vysoko a než se člověku povede zvítězit, je nutné, aby se obrnil trpělivostí. Pirátské lodě kolem pevnosti pochopitelně neplují bezbranně – hrad se snaží zničit dobře mířenou střelbou. Katastrofě se samozřejmě dá zabránit, ale co dělat dřív? Ničit nepřátelské lodě, nebo raději sledovat, která z nich brzy vypálí a pokusit se dělovou kouli odklonit? A pak – kvalitně konstruované ponorky,jež krátce po vynoření pálí. Nedají se zničit jindy, než v okamžiku, kdy jsou nad hladinou, jenomže tehdy se hrad ocitá nechráněn a před hráčem stojí další dilema.

V první části každé úrovně je nutné mít oči na šťopkách, za odměnu za úspěšně dokončený level si člověk může pořídit vylepšení, jež mu jeho nezáviděníhodnou situaci poněkud ulehčí. Ale takové vylepšení také není všechno…

Koho by snad nebavilo hrát za kladné hrdiny, může bránit pevnost pirátů. Žádný zvláštní rozdíl tu není, úkoly v úrovních jsou shodné, oba posty se liší jen tím, jak bude hráč označován.

Herní menu není nijak zbytečně přezdobené, pyšní se jednoduchostí a přehledností. Stejně tak i hudba, která příjemně dokresluje příběh a zvuky hráče včas upozorní na blížící se nebezpečí. Kdo nechce prohrát, měl by si alespoň na jedno ucho nasadit sluchátka a zbystřit všechny smysly.

Přes veškeré klady mi v nabídce chybí výsledková listina a do chyb bych zařadila také to, že koupená vylepšení se po ukončení hry neuloží…

Autor:
Vydáno: