Perníkové cukroví

Tohle nebude klasické cukroví v podobě perníčků, ale trochu se to zmodifikuje. Perníkové těsto si rozválíme a vykrájíme hvězdičky, které vkládáme na plech s pečícím papírem. Dáme do středně vyhřáté trouby a pečeme při 150 stupních Celsia. Hotové perníčky si vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Nyní si připravíme bílkovou polevu.

Do misky si dáme moučkový cukr, bílky a citrónovou šťávu, a to vše spolu mícháme. Poleva by měla být kompaktní. Nyní si ji dáme na perníčky - můžeme lžičkou nebo cukrářským sáčkem.  

Zdobené linecké

Linecké těsto si rozválíme a vykrájíme si kolečka. Jednu polovinu koleček necháme klasicky, druhou zase musíme trochu ozdobně znovu vykrojit. Vezmeme si nějakou formičku, která je netradiční, může to být nějaké zvířátko, například labutě, ale každý si může vybrat to, co chce. Kolečka dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů Celsia. Hotová kolečka si necháme vychladnout a posléze si je slepujeme džemem. Na závěr pocukrujeme cukrem moučka.

Perníkové hvězdičky

Perníkové těsto si vyválíme na střední plát a vykrajujeme hvězdičky. Dáme je na plech a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia. Upečené si necháme vychladnout a slepujeme vždy klasicky dvě k sobě. Nyní je ozdobíme. Musíme si vytvořit bílkovou polevu. Vyšleháme si moučkový cukr, bílky a citrónovou šťávu. Polevu si rozdělíme na dvě poloviny. Nyní zdobíme pomocí cukrářského sáčku, nemusíme ani použít ozdobnou špičku, stačí ustřihnout maličký kousek vršku sáčku. Do druhé půlky si dáme potravinářské barvivo různých barev, podle vlastní chuti a na ozdobené perníčky dáme doprostřed takovou ďubku.

Autor:
Vydáno: