Perníčky celoroční

Perníčky už jsme zde měli, respektive recept, ale tentokrát to budou takové, jenž si člověk může dělat celoročně, nejen v prosinci. Normálně by se perníčky měli nechat odležet minimálně šest týdnů, ale tady to bude během chvilky.

Hladkou mouku si prosejeme s perníkovým kořením, což je mletá skořice, hřebíček a anýz a k tomu do směsi přidáme jedlou sodu. V jiné misce si rozšleháme vejce s moučkovým cukrem, medem a vlažným tukem neboli Herou.

Tuhle hmotu nalijeme do moukové směsi, přidáme citronovou kůru a vypracujeme těsto. Nyní ho necháme odležet v míse pod pokličkou nejméně hodinu. Pak přejdeme k válení.

Těsto vyválíme na sílu zhruba 5 mm, ale když to tak nebude, tak se nic neděje. Vykrajujeme z rozváleného těsta drobné tvary. Nyní jdeme do fáze pečení. Plech si vymastíme nebo dáme pečící papír, to záleží na každém. Dáme tedy péci, a když vychladnou po upečení, tak zdobíme bílkovou polevou. Ta je jednoduché přípravy. Smíchá se bílek a moučkový cukr. Kdo nemá rád bílkovou polevu, tak si může dát jinou nebo žádnou.

Autor:
Vydáno: