Pepek námořník

Postavička jménem Pepek námořník letos v lednu oslavila už osmdesáté páté výročí, ale rozhodně nezestárl ani o kousek, jak už to tak u pohádek bývá. Jeho charakter je kladný.

To v podstatě znamená, že bojoval proti zlu, s nadsázkou řečeno. Dá se říci, že to byla též trochu výchovná postava. Pepek námořník totiž jedl špenát a po něm měl nepřemožitelnou sílu. Tím v podstatě zvýšil konzumaci špenátu u dětí, protože co si budeme povídat - špenát většině dětí, a to i dospělých lidí, nejede.

Pepek námořník pochází ze Spojených států Amerických, ze studia Fleischer a měl u sebe i dva kamarády. Tím prvním byla Olívie Olivová. Velmi, dá se říci vychrtlá dívka, která Pepka miluje. Tím druhým byl Wimpy. Toho zase nezajímalo nic jiného, než jídlo. Soupeřem těchto tří, hlavně tedy Pepka námořníka, byl Bluto. Takový zarostlý hromotluk. Ten právě chce odvést Pepkovi Olívii, mimo jiné.

V jednom díle je děj například směrovaný do námořnictva. Bluto totiž ztvárnil námořníka Sindibáda, avšak zlého. Unese pomocí ptáka Noha Olívii a nutí ji pro něj tančit. Na poslední chvíli ji zachrání Pepek, jenž za sebou neustále musí vláčet Wimpyho a navíc na něj i dávat pozor. Dokonce se kromě animovaných příběhů objevil i hraný.      

Autor:
Vydáno: