Otevřený dopis

Vytvořila mě Cassandra Clareová. Žiju v jejích knihách. Žil jsem až do dneška. S Clary a všemi ostatními, ale teď jsem tady. Ve tvém světě. Protože démoni opravdu existují…

A existuju i já. Potkáváš mě a ani o tom nevíš. Hlídám Tě a nejsem sám, kdo Tě potají sleduje. Mají o Tebe zájem nejen Lovci stínů, ale i Podsvěťani. Můžeš k nám patřit, stačí jenom pár run a zahájíme Tvůj výcvik. Rozhodni se, dokud máš čas. Dřív, než bude pozdě a zopakuje se bitva u Idrisu. Už ne proti Valentýnovi, někdo porušil křehký mír; bude to bitva o přežití jednotlivých druhů. Za koho budeš bojovat?

Čarodějem, neb vílou se už těžko staneš. Schopnosti se neobjevují jen tak, ze dne na den. Dávno bys něco zpozoroval. Ale proč se nestát upírem či vlkodlakem??? Stačí kousnutí…

Ne, pak by pro Tebe runy Lovců stínů byly smrtelné. A Ty jsi Lovec stínů, patříš k nám, jenom si to zatím neuvědomuješ. Určitě si pamatuješ na Idris, nejkrásnější místo, jaké jsi kdy navštívil… Nene, civile, nevypadá tak, jak ho popsala. Ani já tak nevypadám – jsem docela jiný, ale to časem poznáš sám, jak autoři fabulují. Tak co, kde se Ti líbilo? Kde ses cítil jako doma? Kam se chceš vrátit?

Jen málokomu se to povede. Věř mi, civile. Máš docela jednoduchou volbu. Buď se štítem, nebo na štítu. Po bitvě už se nerozhodneš. Nemáš výcvik – a jestli ho nezískáš, určitě to bude na štítu.
Přemýšlej, přijdu se Tě zeptat.

A pamatuj si: jsem Jace. Lovec stínů. Cassandra Clareová mě nevytvořila. Patřím do Tvého světa. Jsem jako Ty…
…protože démoni opravdu existují…

Autor:
Vydáno: