Odznak Všestrannosti Olympijských Vítězů

Jejich cílem je přilákat naši nejmladší generaci školáků, aby si zkusila sportovní počátky podobnou formou, jaká se osvědčila jim.

Odznak Všestrannosti Olympijských Vítězů

Jejich cílem je přilákat naši nejmladší generaci školáků, aby si zkusila sportovní počátky podobnou formou, jaká se osvědčila jim.

Je středa 18. září a na děti školní družiny čeká velké překvapení. Mezi sebou uvítají medailisty olympijských her. Tak rychle naobědvat a hurá do družiny! Ať o to nepřijdeme. Scházíme se všichni ve 2. oddělení a zde již na nás čekají dva hosté. Kdo to je? Ty snad ani neznáme. Ale ano, známe. Mezi sebou vítáme Roberta Změlíka a Roberta Janáčka. Disciplínou Roberta Změlíka je desetiboj, který v roce 1992 na OH v Barceloně byl 1. a v roce 1996 na OH Atlanta obsadil 7. místo. Štěpán Janáček se věnoval skoku o tyči. Zažil OH v Sydney, OH v Aténách a v roce 2008 v Pekingu. Po krátkém úvodním slově jsme se dověděli mnoho zajímavostí o plnění OVOV, ale co bylo zajímavé, shlédli jsme krátkou ukázku filmu z republikového finále, které se konalo před několika málo dny v Praze na Strahovském stadionu, na Stadionu Evžena Rošického a na Stadionu Přátelství. Krásná atmosféra a přátelský sportovní duch lákal většinu z nás. Vždyť kdo by se nechtěl dostat tak vysoko. Ale na to si budeme muset ještě nějakou tu chvíli počkat a hodně a hodně trénovat. Pak jsme si zopakovali všichni společně, které ty disciplíny jsme to vůbec plnili. Všichni jsme dobře věděli, co OVOV v sobě zahrnuje. Malí prvňáčci jen tak přihlíželi, ti totiž ještě nevědí, co se to tu vůbec dělo. Ale až zjara začneme opět sportovat, i oni již budou jedni z nás. A proč jsme se dnes u nás v družině sešli? To proto, že jsme chtěli uzavřít náš 1. ročník plnění OVOV z loňského školního roku. Vždyť jsme podmínky plnili až do poslední chvíle školy. Proto Štěpán Janáček a Robert Změlík nám přišli poblahopřát a předat těm nejlepším odznaky a upomínkové předměty. A jaké byly ty výsledky v loňském školním roce ve školní družině? 7 dětí získalo zlatý odznak OVOV, 9 dětí získalo stříbro a 40 dětí si splnilo bronz. Myslím si, že opravdu děti školní družiny v loňském roce udělaly kus dobré a poctivé práce a nám velkou radost. BLAHOPŘEJEME! Plně se naplnilo heslo „Všestrannost je cesta k vítězství“ i v naší školní družině.

Autor:
Vydáno: