Obří dobrodružství!

„Karlík a továrna na čokoládu“, „Matylda“, „Jakub a obří broskev“, „Danny, mistr světa“, „Obr Dobr“… Už tušíte, kam mířím? Autorem všech těchto děl je slavný spisovatel Roald Dahl, který kromě těchto knížek napsal za svého života ještě spoustu dalších.

Některé z nich už byly zfilmované, například: „Karlík a továrna na čokoládu“ nebo „Matylda“. Teď se ale filmové premiéry dostane i dalšímu z jeho výtvorů a to knížce „Obr Dobr“. Spisovatel ji sice napsal už v roce 1982, ale na film budete moct přijít do kin až 1. 9. 2016. A o co tam vlastně půjde?

Malá dívka Sofie, která žije v sirotčinci, leží v posteli a nemůže usnout. Ráda by vyhlédla z okna, aby zjistila, jak vypadá venku Čarodějná hodina. Nakonec ven opravdu vykoukne, avšak netuší, že tím započala svoje velké dobrodružství. To, co totiž uvidí, se nemůže nechat jen tak bez povšimnutí… Ale žádný strach, o Čarodějné hodině se venku nepohybují jen ti zlí, ale i ti dobří. Třeba Obr Dobr, se kterým se dívka spřátelí. Nepustí se ale do lehkého úkolu – chtějí svět zbavit těch zlých lidožravých obrů. Tak schválně, jak tohle může dopadnout? J

Pohádka je myslím opravdu originální, a proto stojí za to, přečíst si ji nebo ji zhlédnout v kině nebo obojí. Sama jsem ji četla, a tak musím říct, že určitě osloví jak mladší, tak i starší čtenáře. Kdo ví, třeba najdete v Dahlově umění zalíbení a prozkoumáte nakonec všechnu jeho tvorbu.

Autor:
Vydáno: