Novinky pro děti

Ve výukových programech, které brněnská zoologická zahrada pořádá pro školy i širokou veřejnost již mnoho let, je na výběr z několika novinek. Zábavnou formou se dozví například zajímavosti o vodě, o zelenině a o tom, jak důležitý je pro přírodu podzim. Souběžně probíhají na Stanici mladých přírodovědců kroužky, které v současnosti navštěvuje téměř stovka dětí.

Slunce, voda, vzduch - Pojďte s námi za vodou
Program seznamuje děti prostřednictvím vlastního smyslového prožitku s vlastnostmi vody a seznámí děti s tím, co voda dokáže. Vhodné pro MŠ.

Podzimní radovánky - Komu patří zelenina ze zahrádky
V tematickém bloku se děti seznamují s jednotlivými druhy zeleniny a jejich škůdci a průvodci jim budou zahradník Bohouš, králík Maxík a žravá housenka Boženka. Vhodné pro MŠ.

Příroda v obrazech - Jak si král Kaštánek zasloužil princeznu Duběnku
V programu děti pomáhají králi Kaštánkovi zvítězit nad drakem Bouřlivákem, který unesl princeznu Duběnku. Formou her si děti procvičí všechny smysly, naučí se spolupracovat a radovat se z vlastních zkušeností. Vhodné pro MŠ.

Příroda v obrazech - Podzimní barvičky
Prostřednictvím pohádkové hry si děti uvědomí, jaké změny v přírodě na podzim nastávají, jak se mění počasí a proč se to děje. Děti si dále zafixují typické barvy podzimu a naučí se rozpoznávat některé stromy podle tvaru listů. Program rovněž pomáhá zábavnou formou oživit tradici Dne stromů, která vznikla už v předminulém století.  Vhodné pro děti ve věku 6 - 7 let.

Zdroj: ZOO Brno
Autor:
Vydáno: