Nové pohádky Jů a Hele ze školní družiny

Nové pohádky Jů a Hele vznikly v 1. oddělení naší školní družiny a jsou věnovány kamarádům Jů a Hele k jejich 40. výročí. „Ahoj, kamarádi, máme vás rádi!“

Nové pohádky Jů a Hele ze školní družiny

Jů a Hele šlo jednoho dne na louku. Protože zapomněli svačinu, měli hlad.  A tak se Jů rozhodlo, že bude chytat ryby. Jaké bylo překvapení, když místo ryby ulovilo skřítka. Skřítci je prosili, aby je pustili. A tak Jů a Hele skřítky osvobodili. Skřítci jim za to vyčarovali plný koš jídla. To byl krásný den!

Autor: 1. skupina – LIŠKY – 1. oddělení

Jednoho dne přišel Jů a Hele na palouček. Uviděli tam jezero, u kterého byli skřítci. Chtěli si s nimi hrát, ale skřítci se jich báli a tak se schovali pod listy. Hrají si s námi na schovávanou.  Jů skřítkům hry vysvětlil a od té doby si s nimi chodí hrát každý den.

Autor: 2. skupina – VEVERKY – 1. oddělení

Jů a Hele šlo na louku natrhat kytky. Začalo pršet a tak se šli schovat pod listí. Začala bouře. Voda stoupala a na louce byla najednou potopa. Voda stoupala a stoupala. „Rychle utečme“ – volal Jů. Hele však zahlédl trpaslíky. Musíme jim pomoci. Utrhli největší list, který tam našli, udělali z něj lodičku, na kterou posadili trpaslíky a ti přepluli celý palouk.

Autor: 3. skupina – HADI – 1. oddělení

Jů a Hele šlo na louku, pršelo. Na louce bylo hodně zvířátek a na louce našli i skřítky.  Ti byli velice smutní, protože jim někdo rozbořil domeček. A tak Jů a Hele se rozhodli, že jim pomohou. Na louce sesbírali všechny potřebné věci a začali stavět. Když to skřítci viděli, zapojili se do stavby také a brzy bylo hotovo.

Autor: 4. skupina – SOVY – 1. oddělení

Autor:
Vydáno: