Noční život v ZOO Tábor

„Policie zasahuje!“ uslyšela Máňa a hodně se lekla. Po chvíli ale pochopila, že je to jen vtip. „Že si nedáte pokoj,“ utrousila surikata Máňa směrem k papouškům žako Jakoubkovi a Žofce, kteří se podobnými hláškami v ZOO Tábor občas baví, a pokračovala ve svém nočním putování mezi zvířaty žijícími v zahradě.

Noční život v ZOO Tábor

Ne, nejde o žádnou mystifikaci, ale o ukázku z nové dětské knížky plné zvířecích dobrodružství, právě vstupuje na trh pod titulem Noční život v ZOO Tábor. Kniha určená dětským čtenářům je zcela mimořádná i tím, že se na ní autorsky podílely samy děti, které nám poslaly mnoho básniček a kreseb s jediným motivem – zvířata žijící v táborské zoo. Mladí čtenáři se seznámí s neobvyklými příběhy, které prožívají zvířata chovaná v Táboře.

„Přišlo nám tolik příspěvků, že opravdu nebylo jednoduché vybrat do knížky ty nejhezčí z nich. Moc tímto děkuji všem autorům za vynaložené úsilí, ale také za snahu pomoci zvířatům v táborské zoo,“ říká ředitel ZOO Tábor Evžen Korec s poukazem na to, že dětské tvůrce můžete potkat už za pár dnů při slavnostním křtu knižní novinky na Zahradní slavnosti, která se uskuteční přímo v ZOO Tábor v sobotu 6. července.

Kniha je v prodeji za 79 korun. Kromě stánku se suvenýry přímo v zoo, kde ji mohou zájemci koupit, ji lze objednat také prostřednictvím e-shopu www.zootabor.eu/obchod. Zakoupením knihy podpoříte chov zvířat v táborské zoo, která se specializuje na záchranu ohrožených druhů zvířat. Knihu vydala společnost EKOSPOL, která je generálním partnerem této rozlohou největší jihočeské zoo.

Zdroj: ZOO Tábor
Autor:
Vydáno: