Noc snů

Zoologická zahrada Ústí nad Labem se již po sedmé připojila k celosvětové akci pro dlouhodobě nemocné a postižené děti s názvem Noc snů. Koná se již zhruba ve 300 zoologických zahradách, akváriích a dalších podobných organizacích a připadá na první pátek v měsíci červnu, v letošním roce se tedy koná 6. června.

Noc snů je VIP akce pro dlouhodobě nemocné a postižené děti, kdy jeden večer v roce patří zoo jen jim. Program je založen na přímém osobním kontaktu se zvířaty a lidmi pracujícími v zoo.

Jaký program na děti letos čeká? Při příchodu u prezence (16:30 – 17:00 h), která proběhne pod zastřešením u horního vstupu do areálu, obdrží účastníci dárky včetně poukazu na občerstvení. Po skupinách s průvodci se postupně dostanou do kontaktu např. se slony či ovečkami z Dětské zoo, navštíví zázemí žiraf, prohlédnou si zblízka velbloudy, poníky a další zvířata. U restaurace Koliba je od 18.00 hodin připraven doprovodný program – animátoři se soutěžemi a malování na obličej. Poté čeká všechny účastníky Noci snů odvoz zoovláčkem do spodní části zoo, prohlídka pavilonu šelem a pavilonu exotária včetně ukázky a kontaktu s terarijními zvířaty. Na cestě do spodní části zoo budou připravena stanoviště se soutěžemi a dalšími aktivitami, u kterých budou k dispozici i pomocníci ve zvířecích maskách (slon, zebra, lev, papoušek, žirafa), se kterými se děti mohou vyfotografovat. Nebude chybět večerně nasvícené cvičení oblíbeného lachtana Moritze a na závěr cca ve 21,45 hod překvapení v podobě ohňové show.

Tato akce se stává velice oblíbenou a vyhledávanou. Každoročně se hlásí čím dál tím více zájemců, na letošní ročník se přihlásilo 420 účastníků.

Partnery této akce jsou Statutární město Ústí nad Labem, společnost RWE, a.s. a zaměstnanci společnosti Coca-Cola.

Autor:
Vydáno: