Nejpilnější dobrovolník loni odpracoval 230 hodin. Děkujeme!

Téměř 1500 hodin odpracovali na Mniší hoře individuální dobrovolníci. V roce 2018 pro ně jako poděkování chystáme novinku.

Moc nám pomohli a my si toho nesmírně vážíme. V zahraničí se na dobrovolnické aktivity v podobných organizacích stojí fronty, u nás je to trochu jinak. O to je pro nás cennější, že k nám dobrovolníci chodí a tráví u nás svůj volný čas bez ohledu na počasí nebo peníze,“ řekl na každoročním setkání dobrovolníků ředitel Zoo Brno Martin Hovorka.

V roce 2017 strávili dobrovolníci v brněnské zoo celkem 1456 hodin, což je zhruba stejně, jako v roce předešlém. „Není překvapením, že nejvíce chodí o prázdninách. Rekordmanem je Claudio Berandi s neuvěřitelnými 230 hodinami. Je pro nás velmi potěšující, že téměř všichni chtějí v této činnosti pokračovat,“ uvedla koordinátorka dobrovolnických programů v Zoo Brno Vendula Sychrová.

Na Mniší horu chodí pravidelně 55 dobrovolníků, kteří vedou kroužky pro děti, pomáhají chovatelům a ošetřovatelům s péčí o zvířata a expozice a podílí se na organizaci velkých akcí. Brněnská zoo pro ně jednou za rok pořádá setkání, kde jim poděkuje a předá dárky.

„Každý rok se scházíme v lednu. Letos tomu nebylo jinak, ale plánujeme, že tento formát změníme. Všechny pozveme na jaře, až bude tepleji a posedíme v příjemném prostředí Africké vesnice. Kromě občerstvení se mohou dobrovolníci těšit na zajímavý program. Chceme jim tak ještě více vyjádřit naši vděčnost,“ doplnil Hovorka.

Zdroj: ZOO Brno
Autor:
Vydáno: