„Nebát se…..“

„Nebát se …“ – tak zní letošní téma festivalu Den Poezie, který probíhá v termínu 11. – 25. listopadu 2018. Na letošní rok připadá mnoho významných výročí, ať v oblasti politického života, tak i v oblasti literatury. Proto se i letošní rok inspiroval výrokem prezidenta Masaryka. Festival Den poezie se pravidelně koná ve více než 50 českých městech a obcí. Proto i tento den se stal tradičním dnem v naší školní družině.

„Nebát se…..“

Hned po obědě odcházíme do školní družiny Veverušáků, kde na nás již čekají prvňáci. Právě dnes si připomínáme Den poezie. Po krátkém úvodním slově se seznamujeme s dnešním programem. Téma Dne poezie pro letošek je „Nebát se“. Ano, ani my se bát nebudeme a proto jdeme hned na věc. Z každého oddělení se zúčastnilo mnoho zájemců o recitaci. To je dobře, alespoň to porota nebude mít tak jednoduché. V recitaci se vystřídala všechna čtyři oddělení, dokonce z druhého oddělení se představil i Kuba Kinský, který zarecitoval svůj vlastní výtvor, verše o svatém Martinovi. Své vystoupení si pro nás připravil i dramatický kroužek pod vedením vychovatelky Jany Novákové. Recitujících bylo opravdu hodně, výsledky byly velmi vyrovnané a tak porota měla opravdu hodně práce. Nechali jsme porotě chvíli času, a oni se o svém rozhodnutí šli poradit do 1. oddělení školní družiny. My ostatní jsme pak využili chvíle, a protože letošní téma „Neboj se…“ bylo pro nás inspirující téma, ani my, jsme se nebáli. Dali jsme hlavy dohromady a během 5 minut se zrodila báseň k 110. výročí vzniku naší školy. Tu jsme pak přednesli porotě po úplném vyhodnocení. Porota se vrací a my již budeme znát výsledky dnešní soutěže. A jak to dopadlo? Vyhodnocení byli tři nejlepší účastníci z každého oddělení.

1. oddělení: Filip Lemos, Adam Husák, Natálie Šimonová.
2. oddělení: Julie Dušilová, Kateřina Žáčková, Matthias Ulrych a zvláštní umístění získal Jakub Kinský se svými verši o svatém Martinovi.
3. oddělení: Andrej Hajdamačenko, Alexandr Henč, Marie Vassilyeva.
4. oddělení: Klára Trojanová, Jakub Máca, Darina Vondrusová.
Vítězové obdrželi malou odměnu a všichni ostatní recitátoři také. Blahopřejeme vítězům a ostatním děkujeme za účast.

Verše na počest 110. výročí naší školy:

Naše škola
Já rád chodím do školy,
zapomněl jsem bačkory.
Mám tu spoustu kamarádů,
co mi radí při příkladu.

O přestávce věřte mi,
budeme dělat blbiny.
Ochutnáme svačinu,
která byla pro Janu.

Je tu prostě velká sranda,
protože jsme prima banda.
Budeme na to vzpomínat,
až budeme dospívat.

Autor:
Vydáno: