Návštěva výstavy v Duslově vile

V Městské galerii v Duslově vile je k vidění výstava „Obrazy a fotografie“. Výstavu uspořádali Jiří a Daniel Kreisslovi s názvem „Obrazy a fotografie“. Otec malíř a syn fotograf poprvé na společné výstavě poetických obrazů a fotografií.

V pátek, 5. 11. 2021, se 2. oddělení školní družiny vydalo na prohlídku výstavy v Duslově vile. A proč ne. Vždyť autoři výstavy Jiří a Daniel Kreisslovi jsou přeci z Berouna – Závodí. Otec Jiří Kreissl se nenarodil v Berouně, ale studoval zde gymnázium, pak odešel studovat do Prahy na Výtvarnou školu Václava Hollara. Zde získal základ pro svoji práci. Zpočátku pracuje jako propagační výtvarník, později učil na ZUŠ Václava Talicha – obor malba – kresba – grafika. Za svá léta práce vychoval řadu výborných žáků. Na výstavě lze vidět řadu obrazů, které jsou plné imaginárních postav v imaginární krajině. Setkávají se zde živé bytosti s neživými předměty. Nejvíce obdivujeme pestrost a barevnost obrazů. Malíř se inspiruje vlastními zážitky, vzpomínkami a dojmy, ale i četbou literatury.

Syn Daniel se fotografování věnuje již od páté třídy, kdy navštěvoval fotografický kroužek. Tato záliba mu vydržela dodnes. Daniel se svým dílem představil samostatně již třikrát a nyní společně se svým otcem. Výstava je zajímavá, viděli jsme mnoho krásných obrazů i fotografií. Každému se líbilo něco jiného. Vždyť každý má svůj vlastní vkus. Našlo se i mnoho děl, které se líbily všem. Jsme rádi, že jsme výstavu navštívili.

Autor:
Vydáno: