Návštěva Městské galerie v Berouně

Děti naší školní družiny dle možností navštěvují Městskou galerii v Duslově vile, kde se seznamují s prací našich vystavovatelů, ale především s jejich díly. Mnoho zajímavých expozic jsme již zde shlédli. V letošním roce se do galerie jako první vrací děti z kroužku „Dovedné ručičky“.

Návštěva Městské galerie v Berouně

Kroužek dovedných ručiček navštívil ve čtvrtek 3. 2. 2022 Městskou galerii v Berouně v Duslově vile. Zde se konala zajímavá výstava kreseb a malby brouků i motýlů, našeho malíře Jana Kobyláka, který žije nyní v Berouně, i když se narodil v Kolíně. Tento malíř dostává zakázky na vědecké ilustrace ze zahraničí i doma. Jeho koníčkem se vším všudy jsou brouci, které nejen sbírá, ale i o nich dokáže přednášet, ale především malovat. Jeho ručičky jsou opravdu šikovné a my si z jeho práce vezmeme další motivaci k naší činnosti. Od roku 2000 uspořádal mnoho výstav svých ilustrací a obrazů nejen v Čechách, ale i zahraničí. Jeho dalším koníčkem je též sbírání obrazů, které jsme viděli i dnes v Městské galerii. Jedná se o krajinomalby převážně současných malířů.

Výstava se nám moc líbila a my se na kroužku pokusíme vytvořit též nějaké broučky, ale zkusíme malbu na kamínky. Pak teprve zjistíme, zda naše ručičky jsou taky šikovné.

Autor:
Vydáno: