Můj atlas Česka

Je úplně jedno, o jakou soutěž se jedná, ať je to soutěž mezi odděleními, nebo soutěž mezi skupiny v rámci oddělení proti sobě, či soutěž jednotlivců. Mnohdy se děti školní družiny u nás vrhají i do soutěží, které vyhlásí někdo jiný. V letošním školním roce jsme se zúčastnili mnoha i jiných soutěží a výsledek se dostavil.

Je podzim a děti naší družiny patří mezi vášnivé čtenáře. Mnohdy si hrají i na básníky a spisovatele. A tentokrát jsme zjistili, že Klub mladých čtenářů vyhlašuje soutěž pro malé spisovatele a ilustrátory s názvem Můj atlas Česka. Naším úkolem bylo nakreslit nebo popsat místo, kde žijeme. Myšlenka nás všechny zaujala a netrvalo dlouho, a my jsme měli jasno, že se zapojíme. Dali jsme hlavy dohromady a vytvořili verše na téma – Můj Beroun, Naše město, Medvědi Vojta, Kuba a Matěj. Zanedlouho bylo veršované povídání o našem královském městě, které v tom roce slavilo 750 let jeho vzniku, hotové. Verše jsme v závěru roku odeslali a dlouho se nic nedělo. V květnu přišel katalog KMČ a v něm bylo vyhodnocení soutěže. V závěru mezi výherci bylo: výhercem je i druhé oddělení školní družiny Beroun – Závodí. V samém závěru byla poznámka, že všechny autory vítězných prací Albatros pozve do svého Ateliéru Albatros, kde se budeme dál podílet na vzniku knížky Můj atlas Česka. Vyzkoušíme si ve skutečnosti, jak se kniha vyrábí. Skutečnost jsme s radostí přijali a čekali, co se bude dít dál. Opět se nic neděje, tak budeme čekat. Až v červnu přišla pozvánka na akci do Ateliéru Albatros, kde proběhne slíbená akce. Ovšem chyba pro nás, neboť my v ten den měli již jiné dvě akce. Smůla, nemohli jsme se proto zúčastnit. Po naší omluvě nám přišlo, že se s námi Albatros sejde v září a že nám vše vynahradí. To je ovšem super a my se již nyní těšíme, přestože máme před sebou krásné dva měsíce prázdnin. Děkujeme a v září na shledanou.

Pro děti naší školní družiny byl školní rok 2015 – 16 opravdu velmi úspěšným rokem, ve kterém děti mohly zúročit své vědomosti a dovednosti.

Autor:
Vydáno: