Mikulášská stopovaná

Muzeum keramiky v Berouně již tradičně před Mikulášem připravuje pro děti stopovanou. V loňském roce akce proběhla v centru Berouna, letos Mikulášský týden probíhal v Muzeu keramiky v Berouně. Jedinečná příležitost, jak si zkrátit dobu čekání na Mikuláše a jeho nadílku. Naše město je svázáno ve všech směrech s medvědy, a proto i tato veselá hra je motivovaná medvídky.

Mikulášská stopovaná

Medvídci se totiž rozhodli, že letos pomohou Mikulášovi s nadělováním. Převlékli se za čertíky a andílky. Ovšem do 5. prosince je ještě daleko. Aby jim nebyla dlouhá chvíle, začali si v muzeu hrát na schovávanou.

Této nabídky využily i děti naší školní družiny a během týdne se zúčastnily plnění úkolů Mikulášského týdne. Ve dnech 1. a 2. prosince se naše oddělení školní družiny vystřídaly v Muzeu keramiky, aby pomohly Mikulášovi všechny medvídky najít. Pokud se to dětem podařilo, za svoji pomoc je čekala sladká odměna. Ve čtvrtek 1. 12. se na stopovanou s medvědy vydaly děti z 1. a 4. oddělení, o den později 2. 12. se přidaly děti z 2. a 3. oddělení. Kromě prohlídky Muzea keramiky se zaměřily na hledání medvídků, které byly převlečeny za čerty a andílky. Všem se to podařilo, a tak všichni obdrželi sladkou odměnu. Všichni se velice snažili, a proto i sladká odměna byla na místě. Děkujeme Muzeu keramiky za tuto krásnou stopovačku a zkrácení doby čekání v době Adventu na Vánoce.

Autor:
Vydáno: