Měsíc za mír a nenásilí

Hlavním cílem této akce je pomoc všem si uvědomit, že Nenásilí je jediným možným nástrojem k ukončení násilí. Snažíme se proto všichni o aktivní postoj k životu samému.

Měsíc za mír a nenásilí

Měsíc za mír a nenásilí probíhá v termínu od 2. 9. – 2. 10. K této myšlence jsme se připojili všichni na naší škole a právě dnes 24. 9. 2014 jsme měli jedinečnou příležitost. Naše škola se otevřela široké veřejnosti a ten kdo chtěl, mohl naši školu navštívit, zavítat do třídy, ale i do prostor pro mimoškolní výuku – do družiny. Při této příležitosti jsme uspořádali prodejní výstavku výrobků dětí naší školy a jejich prodejem jsme přispěli naší adoptivní dívce na dálku na vzdělání. Naše škola si adoptovala z iniciativy žáků školy indickou dívku v roce 2008. Jmenuje se Sareena Fernades a každým rokem ji přispíváme na vzdělání. Sareena se chce stát učitelkou.

V letošním roce úspěšně dokončila sedmý ročník a postoupila do osmého ročníku. Dvakrát do roka nám píše a seznamuje nás s jejím životem. Víme, že její život není jednoduchý. Otec je sezonní dělník na poli, kde jeho práce není stálá. Maminka je v domácnosti. Sareena má dvě sestry a všichni společně žijí ve vesnici Mirjan – Indická republika. Na akci se podílely děti z druhého stupně, které příchozí prováděly a doprovázely při prohlídce školy, ale i děti školního klubu, které prodávaly výrobky na prodejní výstavce. Dnem otevřených dveří do naší školy jsme se všichni zapojili do velké akce všech, kterým je Měsíc za mír a nenásilí.

Autor:
Vydáno: