Medvědům je 14 let

Každým rokem přichází za medvědími kamarády Vojtou, Kubou a Matějem děti naší školní družiny. Nejinak tomu bylo i dnes 10. 1. 2014. Sice trochu s předstihem, ale zato s větší slávou.

Medvědům je 14 let

Čtyři oddělení školní družiny, čtyři dorty pro medvědí kluky na Městskou horu. Takto vyšly do ulic děti hned po obědě. Už se opravdu nemohou dočkat. Vždyť jsou všichni moc zvědaví, který ten dort jim bude chutnat nejvíce. Každý byl jiný, ale asi podle slov dětí, které včera ochutnávaly, byly dobré všechny. Počasí je krásné, sluníčko svítí, jakoby vědělo, že naši kluci mají narozeniny. Svítí jim štěstí, zdraví, dlouhá léta.

Přicházíme na Městskou horu, ještě nějaké kosmetické úpravy na dortech, jako třeba šlehačka, ozdobení 14, rozdělení kdo co bude dělat a pak již nastupujeme. Přicházíme k vratům, kde na nás již čekala paní ošetřovatelka a naši kluci, když viděli, že jsme se rozešli, přichází podél plotu s námi. Prohlíží si nás, jako by už věděli, že jsme to opravdu my, že sem chodím každým rokem a nosíme dobré dortíčky. Vítáme se s paní ošetřovatelkou, vítáme se s Vojtou, Kubou a Matějem. „Tak hoši, ať vám zdraví slouží. To vám všichni přejeme a přinášíme vám dortíky a pamlsky. Ať vám to chutná.“ Paní ošetřovatelka bere dort jeden po druhém a spravedlivě rozděluje všem. Ale vždyť jsou tu pouze dva. Kde je třetí? Kuba jako by si vzpomněl na minulý rok, kdy všechny dortíky snědl skoro sám. Ostatním nechtěl nic nechat. A dnes? Zpytoval svědomí a raději odešel. Nechal je letos Vojtovi a Matějovi!

Paní ošetřovatelka to ale takto nenechala a za chvíli se Kuba uráčil přijít a dlabal také. To je dobře! Když vše bylo snědeno, zazpívali jsme klukům „Medvědí píseň.“ Jako kdyby věděli, že se zpívá o nich. A netrvalo dlouho a kluci zpívali s námi. Totiž otvírali pusinky, jako kdyby s námi zpívali. Pak jsme se již rozloučili s kamarády, s paní ošetřovatelkou, předali ještě několik tašek s pamlsky a odcházíme nazpět. Věřte nevěřte, ale vůbec se nám nechtělo.

Autor:
Vydáno: