Masopust v družině i v klubu

Další tradiční akcí, která se každým rokem opakuje ve školní družině, letos i ve školním klubu, je společná akce „masopustní karneval“. Nejinak tomu bylo i letos. Právě dnes 13. 2. 2015 se v tělocvičně naší školy tato akce konala.

Masopust v družině i v klubu

Je po obědě a děti odchází do svých prostor, aby se mohly připravit, obléci, popřípadě nalíčit na maškarní masopustní karneval. Když jsou všichni připraveni, scházíme průvodem po schodech až do tělocvičny. Na každém patře se vždy nějaké oddělení k nám připojuje. Čekáme v šatně před tělocvičnou. Starší děti ještě upravují prostor k sedění a pak již nastupujeme. Po zahájení maškarního karnevalu dochází k představování masek. Nejprve jdou nejstarší děti ze školního klubu, pak 4., 3., 2. oddělení. Některé masky mají připravený i uvítací scénku, se kterou nás vždy mile překvapí. Na závěr se nám představují ti nejmenší z 1. oddělení. Vždy se představí jedno oddělení a to vystřídá krátký taneček. Na závěr představování se všechny oddělení pohybují v rytmu tance na parketě. Porota má velmi složitý úkol, aby vybrala opravdu ty nejlepší z nejlepších. Ale netrvalo dlouho a výsledky se mohly vyhlásit. Každý vítěz obdržel sladkou odměnu. A jak to doopravdy dopadlo? Zde jsou výsledky:

Školní klub – 1. Martin Raffay v originální Černé karkulce, 2. Vanesa Ježková v převleku úpíra, 3. Josef Hlávka jako kovboj.

4. oddělení ŠD - 1. Laura Hájková jako kobra, 2. Míša Procházka v převleku Batman, 3. Pirát Matěj Mareš.

3. oddělení ŠD – 1. Jakub Kužel v masce Zoro, 2. Lucka Belšanová v masce Vikinga, 3. Míla Bártů v převleku čerta.

2. oddělení ŠD – 1. Nikolka Ježková jako Hobit, 2. Anička Fučíková jako Duháček z déčka, 3. místo Lukáš Toman Křemílek, Bára Konečná jako Plamínek.

1. oddělení ŠD – 1. Čarodějnice Kačenka Sovová, 2. Indián Linda Rojíková, tučňák Kuba Kočí, 3. Kovboj Míša Kurej.

Po vyhodnocení pokračujeme v bujném veselí, tančíme v rytmu disko a hrajeme nejrůznější hry. K těm nejlepším patří „Štronzo“. Velmi se zdařila soutěž v tanci, kdy dvojice má na čele balený bonbon. Vítězové obdrželi opět sladkou odměnu. Zajímavá byla i soutěž v nafukování balonků a v pod tancování nataženého provázku. Vždy vítězové dostávají sladkou odměnu. Soutěže a hry jsou prostřídány chvílemi tancováním. Odpoledne utíká velmi rychle a my se za nedlouho budeme muset již rozloučit. Vždyť před námi se rýsují týdenní jarní prázdniny.

Autor:
Vydáno: