Masáž pomocí lávových kamenů

O tom, že kameny mají dobré účinky, se vědělo už před více než pěti tisíci lety. Tuto techniku měli v oblibě Inkové, Mayové, ale i v Mezopotámii, Indii nebo Číně. Lávové kameny v podstatě odblokují důležité body v těle. Obvykle se člověk uvolní a odplaví se stres. Tento pocit by měl vydržet i několik dní po masáži. Ovšem kromě likvidace psychických potíží dokážou lávové kameny ještě víc.

Ten, kdo špatně spí, tak by neměl hned utíkat k práškům, ale třeba vyzkoušet právě lávové kameny. Tento typ masáže pomáhá i lidem se špatnou koncentrací a to ještě není všechno. Říká se, že lávové kameny uleví ženám v období klimakteria neboli přechodu. Mimoto masáž lávovými kameny stimuluje krevní oběh, což potřebuje každý z nás. Dalším vynikajícím aspektem je i to, že napomáhají harmonizaci a očistě těla od jedů.

Kdo by si chtěl vyzkoušet masáž lávovými kameny, tak nemusí hned utíkat k masérkám či masérům. Dnes se dostanou lávové kameny ve specializovaných obchodech. Kameny se vloží do hrnce s vodou, která se přivede k varu. Voda se následně slije a kameny se vloží do ručníku a osuší. Když jsou na dotek ruky teplé, ale ne horké, tak se mohou položit na kůži v podstatě kdekoliv na těle.

Autor:
Vydáno: