Malé vánoční dekorace

Pokud ještě nemáte vánočně vyzdobený pokojík a hledáte jednoduchý nápad, jak si z výzdobou poradit, přináším pár tipů.

Santa z kolíčků

Malé vánoční dekorace

K jeho výrobě budeme potřebovat dřevěné kolíčky na prádlo, červený korálek a zbytky barevných papírů. Na kolíček nalepíme lepidlem Herkules dřevěný červený korálek místo nosu, vystřihneme bílé vousy lem na čele, přiděláme červenou čepici. Domalujeme oči. Santou z kolíků můžeme přizdobit sváteční stůl nebo přidělat jmenovky na dárky.

Barevní andělíčci na okno

Podle vzoru si z barevného papíru vystřihneme anděly. Jejich ruce spojíme lepidlem a uděláme řetěz. Barvy si zvolíme takové, jaké se nám líbí. Pěkně vypadají barevní nebo ze zlatého a stříbrného papíru.

Řetěz ze sušeného ovoce

Je jednoduchý, vypadá hezky a dokonce pěkně voní. Na tenké plátky si nakrájíme kolečka pomeranče, citrónu, mandarinky a jablek. Položíme na radiátor a jeden den necháme dobře proschnout. Plátky jablek je lepší zakrýt starým kapesníkem, nezoxidují a zůstane jim světlá barva. Druhý den ostrým nožem, nejlepší je zalamovací, nařežeme do suchých plátků dva zářezy. Provlékneme jimi tenkou stužku a dekorace je hotová. Můžeme si ji pověsit na okno nebo dveře nebo ozdobit sváteční talíře s cukrovím.

Autor:
Vydáno: