LVZ byl zahájen

Stejně je tomu i v letošním školním roce, kdy v termínu 10. 2. – 17. 2-2024 probíhá tento kurz v Chatě Lučanka v Jizerských horách.

LVZ byl zahájen

Sobota, 10. 2. 2024. Žáci 7. ročníků naší školy se schází ve 12,45 hodin s veškerou výstrojí a výzbrojí, aby mohli odjet na LVZ do Jizerských hor. Naložíme věci, rozloučíme se s rodiči, poslední zamávání a jedeme. Po třech hodinách cesty, kdy byla malá přestávka, jsme v cíli. Nejprve jsme museli vyložit naše věci, lyže i snowboardy, odnosit několik metrů do chaty. Pak scházíme do jídelny, kde jsme pokračovali v rozdělování do pokojů. Po přidělení pokojů si jdeme pro osobní věci a začínáme s vybalováním na svých pokojích. Kdo má hotovo, postupně chodíme po pokojích vybalit a uložit lyže. Zatím je pro nás překvapením, zda si letos lyžování užijeme. Po sněhu ani památky, jen několik málo sněhových hromádek v blízkém okolí. Ale určitě ne na lyžování. Necháme se překvapit, co bude dál. Třeba budeme mít i trochu štěstíčka.

Ještě před večeří se scházíme na chodbě všichni společně, abychom dostali další pokyny. Krom toho se seznamujeme s organizací pobytu na chatě, s pobytovým řádem chaty i celým pobytem. Opět proběhlo poučení a bezpečném chování, vystupování na chatě, ale vůbec na horách, abychom zabránili úrazům. Pak už však jdeme na večeři. Po večeři chvíle osobního volna a v 19,30 hodin se scházíme opět zpět v jídelně. Čeká nás první společný večer, hry, abychom se ještě více poznali. Zahráli jsme si hru „Já Pepíček bez čárky, další hrou byla hra „Žouželení“, a na závěr jsme zjistili, co o nás říkají kostky.

Po skončení her proběhla krátká beseda i s poučením, jak se máme chovat na sjezdovce, co musíme a co nesmíme. Pak již jen plán na zítra, který bude upřesněn další den. Nyní na nás čekala již hygiena jdeme do našich pelíšků. Den utekl velmi rychle a uvidíme, co bude probíhat v neděli.

První den je za námi.

Autor:
Vydáno: